Det lilla galleriet i solen

Marie Sammeli

Julia trivs med sitt liv i Stockholm tillsammans med Tom och deras son Theo. Men när Tom får ett jobberbjudande i Kapstaden tar hennes liv en ny vändning. Det är en berättelse om att börja om sitt liv på en ny plats där väldigt lite blir som man har förväntat sig. Tom är grinig, grannen hackar på henne och hon kämpar för att komma in i gemenskapen på skolan.

2 utgåvor
Välj utgåva
Det lilla galleriet i solenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188917041
Det lilla galleriet i solenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188917348
Julia, som inte alls känner sig som en äventyrare, bestämmer sig ändå för att försöka se på flytten till Kapstaden som ett äventyr. Med sambon Tom och sonen Theo ger hon sig iväg från Sverige för att försöka njuta av det nya livet. Ganska snart börjar hon ifrågasätta tillvaron, det känns inte alls bra och så mycket gnager inom henne. Inget blir som hon tänkt sig, men ett äventyr trots allt. När den hon förlitat sig på visar sig vara en opålitlig svikare får hon skaffa nya bekantskaper. Hon lär känna personer som blir viktiga på olika sätt och växer som människa. Läsvärd feelgood!
Jag gillade den här boken och den fick mig att vilja åka till Kapstaden och upptäcka staden. Julias flytt till Kapstaden går inte riktigt som hon tänkt sig och det blir helt plötsligt totalt annorlunda än vad hon trodde innan hon flyttade dit. Julias karaktär är en som man vill att det ska gå bra för och till viss del så går det att lista ut vad som kommer att hända och sedan finns det några twister längs vägen som man inte är lika beredd på innan. Det finns en del händelser i den som inte är lika mycket feelgood, men när man har läst ut den så är det ändå samma känsla som efter att ha läst ut en bra feelgoodbok.