Det lilla galleriet i solen

Bok av Marie Sammeli
Julia trivs med sitt liv i Stockholm tillsammans med Tom och deras son Theo. Men när Tom får ett jobberbjudande i Kapstaden tar hennes liv en ny vändning. Det är en berättelse om att börja om sitt liv på en ny plats där väldigt lite blir som man har förväntat sig. Tom är grinig, grannen hackar på henne och hon kämpar för att komma in i gemenskapen på skolan.
4 utgåvor
Välj utgåva
Det lilla galleriet i solenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188917041
Det lilla galleriet i solenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188917348
Det lilla galleriet i solenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789179099695
Det lilla galleriet i solenSvenska - E-bok
ISBN: 9789188917201
Julia är PR-konsult i Stockholm som precis fått sitt stora genombrott. Hon är överlycklig. Men det går inte alls som hon tänkt sig. Mitt i allt elände får hennes sambo Tom har fått ett fantastiskt jobberbjudande – i Kapstaden. Hon är inte så mycket för äventyr, men detta går inte att låta bli. Tillsammans med deras son Theo flyttar de till en helt annan värld. Toms värld. Det blir en stor omställning för familjen, men inget blir som hon drömmer om.

Tom jobbar hela tiden. När han är hemma är han mest grinig och ställer krav. Det är något som inte stämmer, men Julia bortförklarar hans beteenden.
Grannen Leanne är bitig och påpekar allt som hon tycker Julia gör fel.
Den brittiska skolan är inte som den svenska, men Theo är nöjd. Hur kommer man som mamma in i gemenskapen?
Och vad döljer Bianca, denna svala vackra kvinna som Julia inte riktigt får grepp om?

Plötsligt står Julia där, ensam, med en galen adopterad hund. En son som spelar blockflöjt. Ett märkligt sug att baka, en attraktiv veterinär, en berömd tavla och ett litet galleri i solen…

Det är en varm feelgood med både humor och djup. Både persongalleriet och miljöbeskrivningarna är målande beskrivet.
Och med alla fina beskrivningar i slutet av boken så känns det nästan som om jag själv varit på plats. En mycket bra debutbok!
Den här boken var faktiskt inte alls som jag föreställt mig att den skulle vara. Vilket absolut inte är något dåligt.
Den var välskriven, lätt att komma in i och väldigt varm. Man tycker mycket om huvudpersonen och övriga karaktärer..

Solig och väldigt läsvärd. Härlig hjältinna som tar modiga beslut efter en rad olyckliga händelser.
Saknar lite miljö och äventyr. Var mer åt relationsromanshållet med mycket dialog men upplevde ändå som att jag var i Kapstaden under läsningens gång.
Julias karriär i PR-branschen går inte riktigt som hon har tänkt sig. När Tom kommer hem och berättar att han har fått erbjudande om jobb i Kapstaden så beslutar de att flytta dit tillsammans med deras son. Det blir en stor omställning att försöka anpassa sig i ett nytt land och plötsligt vänds tillvaron upp och ner ytterligare...
En bok om att försöka finna sig till rätta i ett annat land, att hitta sig själv och försöka stå stadigt när livet vänds upp och ner. Charmig feelgood med ups and downs, som feelgood ska vara 💞
Mitt omdöme:

Detta är en bok om att våga börja om. Vi får möta Julia som flyttar till Kapstaden med sin familj. Ingenting blir som hon tänkt sig. Boken innehåller kärlek och vänskap. Men också lite allvar. Härliga karaktärer. Jag tycker att Julia är både tuff och modig. Jag gillar miljöbeskrivningarna. Det känns som jag är i Kapstaden när jag läser boken. Boken bjuder på många goda skratt. Detta är en riktig feelgood. Den är charmig,varm,mysig och helt underbar. Jag sitter som fastklistrad från första sidan. Ibland är den faktiskt spännande. Boken har glimten i ögat. Jag mådde bra när jag läste boken. Boken är fängslande och välskriven. Den är lättläst. Tyvärr så tycker jag att den är lite förutsägbar. Men det gör inget att den är det. Jag fick en fin läsupplevelse av denna lilla pärla. Jag tycker att omslaget bjuder in till läsning. Nu ser jag fram emot fortsättningen. Jag vill läsa mer om Julia. Hoppas på en fortsättning. Självklart rekommenderar jag varmt boken Det lilla galleriet i solen.
Det lilla galleriet i solen är en underbar och mysig feelgood och jag kunde knappt tro att detta är en debutroman!! Jag har läst många feelgood på rad i sommar men jag blev ändå så varmt inombords av att läsa en fint historia som innehåller vänskap, känslor, svek, kärlek, relationer och världens bästa hunden; Darth! Kul med lite miljöomväxling till Sydafrikanska soliga upplevelser och att författaren själv bor i Kapstaden där boken utspelar sig. Man blir sugen på att åka till Kapstaden men alla härliga restips i slutet av boken.
Charmig, lättläst och varmt berättelse om att hitta sig själv i ett nytt land. Språket flyter på och bjuder på sträckläsning även med en längd på 365 sidor. Jag rekommenderar varmt boken!
En helt underbar feelgood-roman som förflyttar mig till Kapstaden. Älskar att resa i böckernas värld och få upptäcka nya miljöer. Här upplever jag tillsammans med Julia en för henne omvälvande tid i ett nytt land. Det blir inte som hon tänkt sig och dagarna fylls av både sorg, glädje och hopp. Jag blir förälskad i den ouppfostrade hunden Darth, hundmänniska som jag är, och kan se honom och hans upptåg med ett stort leende framför mig. Uppskattar alla tips i "Mitt Kapstaden" som finns i slutet av boken. Ser fram emot att möta Julia och hennes liv i Kapstaden igen
Detta är feelgood men med lite svärta i kanterna, precis som jag vill ha det. Det handlar mycket om att våga tro på sig själv, sin magkänsla och sin förmåga att påverka sitt liv, även när allt känns mörkt. Jag gillar hur författaren lyfter fram att det som syns på utsidan av en människa, inte alltid stämmer överens med vad som händer på insidan. En bra påminnelse om att vi alla är människor!
Julia, som inte alls känner sig som en äventyrare, bestämmer sig ändå för att försöka se på flytten till Kapstaden som ett äventyr. Med sambon Tom och sonen Theo ger hon sig iväg från Sverige för att försöka njuta av det nya livet. Ganska snart börjar hon ifrågasätta tillvaron, det känns inte alls bra och så mycket gnager inom henne. Inget blir som hon tänkt sig, men ett äventyr trots allt. När den hon förlitat sig på visar sig vara en opålitlig svikare får hon skaffa nya bekantskaper. Hon lär känna personer som blir viktiga på olika sätt och växer som människa. Läsvärd feelgood!
Jag gillade den här boken och den fick mig att vilja åka till Kapstaden och upptäcka staden. Julias flytt till Kapstaden går inte riktigt som hon tänkt sig och det blir helt plötsligt totalt annorlunda än vad hon trodde innan hon flyttade dit. Julias karaktär är en som man vill att det ska gå bra för och till viss del så går det att lista ut vad som kommer att hända och sedan finns det några twister längs vägen som man inte är lika beredd på innan. Det finns en del händelser i den som inte är lika mycket feelgood, men när man har läst ut den så är det ändå samma känsla som efter att ha läst ut en bra feelgoodbok.