Raines dagbok

Bok av Raine Gustafsson
Raine äger inte mer än vad han har på sig och kan bära med sig. I hans plastkasse förvarar han det dyrbaraste han har, sina dagböcker. Dessa dagböcker skildrar hans verklighet på Stockholms gator som en hemlös man. Man får följa Raines verklighet på härbärgen och i trappuppgångar och kampen för att få mat varje dag.
2 utgåvor
Välj utgåva
Raines dagbokSvenska - Pocket
ISBN: 9789186369590
Raines dagbokSvenska - Inbunden
ISBN: 9789197879118
Raines dagbok är precis vad det låter som, en avskalad och ärlig dagbok om Raines liv, skriven av honom själv. Han har dessutom skrivit utkasten med hjälp av papper och penna och har sedan knappat in allt på datorn.

I Raines dagbok får man följa honom och hans vardag som en hemlös man mitt i centrala Stockholm. Man får följa hans kamp för att få mat och tak över huvudet för natten. Samtidigt som han har det så kämpigt själv så är han ödmjuk och generös mot andra.

Det märks att boken är skriven av en amatör. Språket är något förvirrande ibland, vilket gör det svårt att hänga med i händelserna. Kapitlen är korta men det hoppar rejält i tid emellanåt. Trots det tycker jag att det är en viktig bok som skildrar ett liv som är olikt mitt eget. Det ger en tankeställare till läsaren att hemlöshet faktiskt kan drabba vem som helst och det sker just nu i vårt land.