Cava

Cava : sparkling happiness
Bok av Anna Wallner
Cava: Spaniens populäraste mousserande vin av Anna Wallner handlar om den populära drycken cava. Det är ett spanskt mousserande vin som exporteras över hela världen. Boken tar upp tillverkningsprocessen, regler, skillnader mellan olika stilar samt vilken mat som passar med drycken. Den reder ut olika begrepp samt ger tips på hur du bäst provar drycken.
4 utgåvor
Välj utgåva
Cava : Spaniens populäraste mousserande vinSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188397294
Cava : Spain´s premium sparkling wineEngelska - Inbunden
ISBN: 9781908233127
Cava - Sparkling happinessEngelska - Inbunden
ISBN: 9781908233103
Cava - bubblande glädje!Svenska - Inbunden
ISBN: 9789186287375
Denna härliga bok handlar om det mousserande vinet från Spanien - cava. Det spanska bubblet hamnar ofta i skuggan av Frankrikes champagne och Italiens prosecco. Faktum är att cavan har en lång och intressant historia och det finns flera olika stilar. Denna bok beskriver allt detta samt en gedigen överblick över tillverkningsprocessen och regelverket. Här finns även ett långt avsnitt om vilken typ av mat som passar till drycken samt hur du kan arrangera en cava-provning hemma.

Det är en mycket välskriven bok som är full av fakta och härliga bilder. Allt fler konsumenter efterfrågar billigare bubbel än champagne och då är cava ett utmärkt alternativ. Tillverkningsprocessen är densamma vilket gör att drycken har många likheter med det exklusiva mousserande vinet från Frankrike. Denna bok handlar dock i första hand om varför cavan är en unik dryck.