Finansministern

Anders Borg

"Finansministern" är skriven av den före detta finansministern Anders Borg och den handlar om hans politiska karriär som finansminister i Fredrik Reinfeldts regering år 2006-2014. Boken avhandlar möten med världsledare, alliansregeringens uppgång och fall samt de ekonomiskt svåra åren under eurokrisen. Boken är en självbiografi om en finansminister som egentligen inte ville vara politiker.

6 utgåvor
Välj utgåva
FinansministernSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188919519
FinansministernSvenska - E-bok
ISBN: 9789188919755
FinansministernSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178530717
FinansministernSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178530724
FinansministernSvenska - Pocket
ISBN: 9789189061514
FinansministernSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188919885
"Finansministern" är skriven av den före detta finansministern Anders Borg. Den handlar om hur han till allas förvåning blev finansminIster i Fredrik Reinfeldts regering år 2006 och hans arbete som minister ända fram till år 2014. Boken handlar om hur Borg skötte Sveriges finanser under ekonomiskt svåra år och den internationella uppmärksamhet han fick när han styrde Sverige och EU genom finanskrisen. Boken bjuder på möten med världsledare, de nya Moderaterna och många
andra politiska såväl som personliga anekdoter.

Efter flera år av socialdemokratiskt styre skapade Fredrik Reinfeldt stora rubriker när han tillsammans med Alliansen och de nya Moderaterna vunnit valet. Hans val av ministrar ledde till stora rubriker av olika anledningar. En av de mest otippade ministervalen var Anders Borg. Denna man med den karaktäristiska hästsvansen och glasögonen blev utvald till finansminister och alla, inklusive han själv, verkade tycka att det var ett mycket förvånansvärt alternativ.

Borg behöll sin titel tills han lämnade politiken år 2014. Under hans tid som finansminister var han en mycket populär politiker och många svenskar hyste stor tilltro till hans djupa kunskaper om de finansiella marknaderna och världsekonomin. Äntligen har han gett ut en bok där han själv berättar om åren som finansminister.

Boken innehåller många intressanta delar som avhandlar de svårigheter som Borg mötte. Bland annat hur det var att vara finansminister under de tuffaste ekonomiska åren på länge. I övriga Europa råder det finanskris, vilket har stor påverkan även på Sveriges ekonomi. Borg var en av de ledande figurerna för att styra Sverige och EU ut ur denna kris. Han beskriver även alliansregeringens svårigheter samt sina möten med världsledare.

Boken är ganska tung att läsa eftersom den innehåller mycket fakta. Alla som är intresserade av finans och ekonomi bör läsa denna. Det som gör den så intressant är att läsa Borgs skildring om hans egna förhållningssätt till politiken och hans ofrivilliga roll som politiker.