Fångar i Luxor

Bok av Michael Wiander
DEXTER ÄR PÅ RYMMEN och vägrar återvända till skolan. Motståndsrörelsen har kallat till videokonferens på Mauritius, plan Delta är iscensatt och en tuff kamp väntar. Kostroffs nya raketuppskjutning på Zanzibar ska stoppas och superreaktorn i Egypten måste aktiveras. Elsa och morfar försöker samtidigt övertala Dexter att åka hem till Stockholm, men äventyret fortsätter till Kairos pyramider och Luxor ... Allt går dock inte som planerat. En ny karaktär vid namn Julia dyker plötsligt upp och vänder upp och ner på hela äventyret ...! Hur byggdes pyramiderna? Vem kom på glassen? Dessa och många andra frågor söker sitt svar då äventyret fortsätter. Fångar i Luxor är tredje delen i succéserien om Dexter Olsson som tagit unga läsare med storm. Att läsa Dexter är som att se på film! Julius 6 år Den är så rolig att jag skrattar högt! Isabel 12 år Man kan inte önska sig mer av en bok. Måns 10 år MICHAEL WIANDER är författaren till och skaparen av succéserien om Dexter Olsson. Michael är bosatt i Sundbyberg med sin hustru och har två barn. När Michael inte skriver så lagar han helst massor av god mat (helst asiatiskt eller italienskt) och spelar schack. Michael är Ek. Mag från Stockholms Universitet, innehar flera Mästartitlar i schack, samt är även utbildad kock. Läs mer om författaren på: www.dexterolsson.se
2 utgåvor
Välj utgåva
Fångar i LuxorSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188639509
Fångar i LuxorSvenska - Pocket
ISBN: 9789188639721
Jag gillar verkligen boken! Den är fantasifull och jag älskar alla härliga karaktärer. Jag gillar språket och att det händer väldigt mycket hela tiden. Det gör att boken inte blir långtråkig även om den är tjock. Jag tycker om att det hela tiden kommer nya karaktärer till serien. Tillexempel Julia Kostroff, som förövrigt är en av böckernas läsares påhittade karaktär. Jag gillar verkligen alla långa och utförliga beskrivningar. Hur räknar man ut Pytagoras sats och bygger världens högsta legopyramid med hjälp av just Pytagoras sats? Det är ganska avancerade saker som beskrivs men på ett väldigt enkelt och roligt sätt. Jag tycker väldigt mycket om fantasin i boken! Det är saker som kan hända men ändå inte, det tror jag barn gillar! Och såklart det tokiga och spännande som händer.
Jag tror att boken är ganska spännande om man är mellan 6 och 12 år.
Jag var ju inte så förtjust i andra boken men denna är mycket bättre. Jag tror att jag var i en lässvacka och inför denna bok gick jag in med en annan inställning vilket gjorde att jag gillade boken mycket mer. Jag tycker även att författaren har utvecklats sitt språk till det bättre.
Boken har ett väldigt öppet slut och jag ser verkligen fram emot nästa!
En riktigt läsvärd serie som många barn gillar!