Rätt spår

Bok av Ulf Bertilsson
Finns det egentligen några snabba och bra råd för att få fram en travhäst som kan bli framgångsrik? Naturligtvis finns det inte det, utan det krävs många år av hårt arbete för att lyckas. Som ägare behöver du rätt uppfödare, hästskötare, tränare, veterinärer med flera till hjälp. I den här boken får du som är intresserad av hästar bra råd av kända namn inom hästsporten.
2 utgåvor
Välj utgåva
Rätt spår : vägen till vinnarcirkelnSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198242447
Rett spor - veien till vinnersirkelenNorska - Inbunden
ISBN: 9789198242454
Rätt spår – vägen till vinnarcirkeln är en bok av författarna Ulf Bertilsson, Even Elvenes och Carin Wrange som gavs ut i december 2018. Det är en fackbok som handlar om den svåra utmaningen att träna fram en framgångsrik travhäst som lyckas ta sig till vinnarcirkeln gång på gång. Boken innehåller tips och trix, och visar hur det krävs mycket hårt arbete men också en gnutta tur för att få fram den där nya Legolas, Ina Scot eller Nuncio. Oräkneliga pusselbitar måste läggas rätt av alla inblandade parter – uppfödare, tränare, skötare, ägare, veterinärer och foderrådgivare måste alla dra åt samma håll.

Boken innehåller en hel del matnyttiga tips och trix kring vad du bör tänka på när du tränar dina hästar. I boken intervjuas flera kända travprofiler, exempelvis Sveriges främste kusk Örjan Kihlström som tidigare hade egen tränarverksamhet och kommer ifrån en riktig travsläkt delar med sig av sina lärdomar. Också legendariska tränare som Stig H. Johansson delar med sig av sina erfarenheter av att träna stjärnor som Victory Tilly, Queen L och Utah Bulwark. Även veterinärer och foderrådgivare kommer till tals i boken och ger sin syn på frågan hur man får fram den där riktiga stjärnhästen.

En bok för alla travintresserade
Boken kan rekommenderas till alla personer med ett intresse för travsport, men även för de med ett engagemang för hästar i allmänhet. Det boken skildrar gäller nämligen inte uteslutande för travhästar utan är till viss del även tillämpbart på hästar som tävlar inom galopp eller andra typer av tävlings- eller dressyrhästar. Om du själv tränar travhästar eller planerar att starta en sådan verksamhet är boken ett måste. Genom att läsa denna bok och ta till dig alla de tips och trix som delges ökar du chansen att få den där nästa storstjärnan i ditt stall.