Rån och inga visor

The Little Old Lady Behaving Badly
Bok av Catharina Ingelman-Sundberg
Pensionärsligan på djupt vatten Efter de fantastiskt framgångsrika böckerna Kaffe med rån och Låna är silver, råna är guld kommer nu Catharina Ingelman-Sundberg med den tredje boken om Pensionärligan Rån och inga visor. Inget kan stoppa Pensionärsligan. Och nu behöver de pengar - mycket pengar. Att göra livet roligare och lyxigare för äldre människor kostar en hel del. Och varför inte ta efter finansvärldens koncept och dela ut bonusar - fast till lågavlönade och fattiga som behöver uppmuntras. En spektakulär bankkupp ger visserligen över tio miljoner. Men det räcker på sin höjd till att hyra en pråm i Stockholm och öppna hälsorestaurang med speeddejting och dans för äldre. Och ambitionerna är större än så. Märtha och hennes vänner bestämmer sig för att sikta högre och jaga de riktigt stora pengarna bland finanshajar, skattesmitare och riskkapitalister. I sin jakt på storkovan lever pensionärerna farligt när de försöker lura miljardärer bland lyxyachter i franska Saint-Tropez. Dessutom är polisen dem hack i häl. Ännu "en glad och övertygande kriminalkomedi full med mänsklig värme", som motiveringen löd när Catharina Ingelman-Sundberg fick det italienska kulturpriset Premio Roma för boken Kaffe med rån.
Hela serien med pensionärsligan bjuder på en hel del leenden och skratt. Märta drar med sina vänner på den ena tokigheten efter den andra, men för det mesta slutar det lyckligt. Även om det inte alltid är på det vis man kunde tänka sig!
Rekommenderas för den som vill läsa roliga böcker
Den tredje delen om pensionärsligan. De är piggare än någonsin och fortsätter sin kamp för att samla in pengar till Grindslanten. Boken är minst lika bra som dom andra i serien, läs den.