Liseys berättelse

Lisey's Story
Bok av Stephen King
Lisey Debusher Landon förlorade sin man, Scott, för två år sedan, efter ett tjugofemårigt äktenskap av djup och ibland skrämmande intimitet. Scott var en prisbelönt bästsäljarförfattare och en mycket komplicerad man. När Lisey ska ordna upp papperna efter Scott, hittar hon en sorts skattjakt, en "bol", som han kallar det. Med hjälp av denna tar Scott henne genom alla de viktiga händelserna i deras äktenskap, och Lisey förstår att det fanns ett ställe dit Scott gick - ett ställe som både skrämde och helade honom, som kunde äta honom levande eller ge honom de idéer han behövde för att leva. Nu är det Liseys tur att möta Scotts demoner, Liseys tur att åka till Booyamånen. Det som börjar som en änkas ansträngning att gå igenom sin firade mans efterlämnade papper blir en resa nära döden in i det mörker han bebodde. Kanske är Liseys berättelse Kings mest personliga och mäktiga roman hittills, och den handlar om kreativitetens källor, och kärlekens hemliga språk. "[...]avgjort en av Kings bästa böcker på länge." - Nerikes Allehanda "Det är en berättelse om en kärlek och sorg, samtidigt som det är en spännande historia med Stephen Kings alla kännemärken." - Jury
Äntligen en till King bok som jag tyckte var bättre än bara okej. Våran huvudkaraktär Lisey ska efter två år ta hand om sin avlidne mans tillhörigheter. Han var en känd författare och hon har flera som vill komma åt hans alster i förhoppning om nya historier. Lisey vill själv titta igenom hans saker först och hon hittar en "bol" som hennes man kallade dem. Hon följer denna "bol" till hans förflutna mörker och hans hemliga flykt värld. En plats där han kände sig både trygg och rädd. Lisey har andra problem som dyker upp samtidigt som hennes sorgearbete.

Jag fastnade i Lisey's berättelse, den satte sig kvar som ett hårstrå i ögat, till slut var jag tvungen att läsa klart för att se vad som skulle ske.

Inte en bok man ska läsa om man har så kallade triggers för vissa saker. Jag är emot trigger warnings eftersom jag tycker att de spoilar berättelsen så jag tänker inte skriva några men föreslår att om ni vet att ni har dessa så kolla upp om det finns någonstans.