Pappersstäder

Paper Towns
Bok av John Green
Sällan har en berättelse berört så många, så starkt som hjärtskärande Förr eller senare exploderar jag. Världen över hyllas och älskas boken som nu blir film. I John Greens Pappersstäder trasslas vi in i ett nät av ledtrådar i sökandet efter den mystiska Margo. Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret till hans rum och klättrar in i hans liv igen och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion följer han med. Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo - som alltid varit något av en gåta - nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland, men aldrig så här länge. Kan hon vara död? Men snart upptäcket Quentin att Margo lämnat subtila, smarta ledtrådar bara för honom. Budskapet är tydligt: Hitta mig om du kan! Vägen mot gåtans lösning är vindlande och tvingar Quentin att inse att ju närmare han kommer Margos gömställe desto mindre vet han egentligen om henne. Och kommer han att hinna fram innan hon försvinner igen?
Jag tyckte den var intresseväckande, men slutet nådde inte en femstjärnig standard. Där av får boken 4 stjärnor av mig
Pappersstäder är en fantastisk, intressant och väldigt unik roman.

Huvudkaraktärerna Margo och Quentin spenderar en natt full av äventyr och hämndaktioner tillsammans efter att inte ha umgåtts på förra år. Dagen efter är Margo försvunnen, men hon har lämnat ledtrådar efter sig som är ämnade åt Quentin.

Romanen präglas av identitesökande och förväntningar som ligger under ytan. Hur väl känner Margo och Quentin egentligen varandra och framförallt hur väl känner de sig själva?
En magisk berättelse som tar en med på ett äventyr där drömmar och identitetssökande tar plats. Det finaste med boken är hur man skildrar de förväntningar som ligger i ytan, vem är jag och vad vill jag, men också vem är det folk tror att jag är, och vilka tror jag att dom är. Vad vet vi egentligen om varandra. Det känns på ett sätt som att båda huvudkaraktärer söker svar på detta genom boken pappersstäders gång. Otroligt spännande att läsa.