Plåtmat

Bok av Julia Tuvesson
"Plåtmat : grönt i en långpanna" av Julia Tuvesson är en kokbok som fokuserar på att laga enkla vegetariska maträtter i en plåt i ugnen. Författaren är känd från Instagram där hennes vegetariska plåtar har gjort stor succé. Kokboken ger 40 av hennes mest populära recept som lämpar sig främst för vardags, men även för fest.
2 utgåvor
Välj utgåva
Plåtmat : grönt i en långpannaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113084763
VuokaruokaFinska - Inbunden
ISBN: 9789523005488
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
Åhlens
129 kr + 49 frakt
Fyndiq
219 kr fri frakt
Ej verifierad butik
Plåtmat : grönt i en långpanna 9789113084763
219 kr
Ginza
222 kr + 39 frakt
Adlibris
228 kr fri frakt
Bokus
229 kr fri frakt
Book Outlet
252 kr fri frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
259 kr + 59 frakt
Plusbok
259 kr + 40 frakt
Ej verifierad butik
Plåtmat : grönt i en långpanna
259 kr
Akademibokhandeln
299 kr + 29 frakt
Ej verifierad butik
Plåtmat : grönt i en långpanna
299 kr
CampusBokhandeln
250 kr + 29 frakt
Ej verifierad butik
Plåtmat : Grönt i en långpanna
250 kr
Den bästa kokbok som finns! Allt är så gott och enkelt att laga. Om man bara vill äga en enda kokbok då ska man äga denna.
Den här boken var en riktig besvikelse. Visst är det smidigt att laga mat i ugnen men inte om man ändå behöver steka något till, mixa en sås eller koka gryn. Jag hade hoppats på recept som gav lite disk men där fick jag tji. Själva recepten imponerar inte heller. Mycket ost och mejeri, ganska dyra produkter och ofta används bara en liten del. I ett recept är det t ex några matskedar färskost, något jag vanligtvis inte har hemma och inte vet vad jag ska göra med det överblivna. Mycket färska örter och sallad på påse. Dyrt och håller inte så länge i kyl = man kan inte handla speciellt långt i förväg.
"Plåtmat : grönt i en långpanna" av Julia Tuvesson är ett annorlunda matlagningskoncept som tagit sociala medier med storm. Konceptet går ut på att på ett enkelt och smidigt sätt laga vegetarisk vardagsmat. Författaren började med att lägga ut inspirerande matbilder på Instagram och succén var ett faktum. Hon kallar det för "plåtmat", vilket innebär att majoriteten av maten tillagas på en plåt i ugnen. Kokboken bjuder på vackra bilder och mängder av inspiration till lättlagade vegetariska måltider.

Man kan ställa sig frågande till om man verkligen behöver en kokbok om recepten ändå finns på Instagram? Jag fick denna kokbok i present och jag älskar den. Bilderna är så inspirerande och recepten är så enkla att följa. Dessutom innehåller den mer detaljerade beskrivningar och fler recept än vad Instagramkontot har. Boken är uppdelad i olika sektioner med guider och över 40 recept. Här finns recept för förrätter, huvudrätter och efterrätter samt olika sorters såser och tillbehör. Här finns även roliga smakkartor som ger dig bättre förståelse för vilka råvaror och smaker som bör kombineras. Boken har ett starkt hållbarhetstänk och ingen mat ska gå till spillo. Rätterna är framför allt inriktade på vardagsmat, men det finns även plåtar som lämpar sig för fest.

Inga förkunskaper krävs utan denna kokbok riktar sig till alla nivåer i matlagning. Den passar framför allt perfekt för personer som vill laga mer vegetariskt, men även för småbarnsfamiljer som vill kunna laga god mat på ett enkelt sätt. Det är en riktigt härlig bok som jag rekommenderar varmt!