Utsikt från livets planet

Bok av Tove Berggren
Lennard Lordi är en ovanlig kille som snor sin syster dagbok. Dagboken förvandlas till hans loggbok och han skriver om sitt liv och roliga händelser. Han filosoferar om stora och små frågor. Här ryms tankar om universum och döden samt vardagliga händelser. Det är en bok om livsfunderingar, syskonkärlek och känslor.
2 utgåvor
Välj utgåva
Lennart Lordis loggbok: Utsikt från livets planetSvenska - E-bok
ISBN: 9789163873201
Utsikt från livets planetSvenska - Okänt
ISBN: 9789163871504
Detta är den första av två böcker om pojken Lennart, som även kallas för Lordi och som skriver loggbok om händelser och upplevelser i skolan, hemma och på fritiden.

Om författaren

"Utsikt från livets planet" är Tove Berggrens debutroman. Den gavs ut 2012 och redan året därpå kom uppföljaren "Nödsignal från horisonten". Båda böckerna är kapitelböcker, skrivna för barn från 9 till 12 år.

Tove har närt en dröm om att skriva böcker sedan barnsben, men innan drömmen blev verklighet arbetade hon bland annat som reseledare, skribent och manusförfattare. Hon har även gått flera skrivarkurser och har en examen som skrivpedagog från Skurups Folkhögskola.

Om Utsikt från livets planet

Lennart är en kille med huvudet fullt av tankar, många av dem kretsar kring universum och evigheten. Han skrivet om sin något knäppa familj som inkluderar allt från en lillebror som har en tam spindel som husdjur, mamma och pappa som påstår att de ”diskuterar” fast de bråkar och en storasyster som är superbäst på fotboll.

Själv har Lordi ett marsvin som han döpt till Herr Muffin och två nya klasskompisar som heter F Sørensen och Maria. Den ene är dansk och den andre svart och båda två blir Lordis vänner.

Boken om Lennart Lordi och hans utsikter är både rolig och tänkvärd, Tove Berggren skriver med värme, insikt och en stor portion humor vilket gör att boken blir underhållande för såväl barn som vuxna.

I uppföljaren, "Lennart Lordis Loggbok: Nödsignal från horisonten", fortsätter Lordi att skriva loggar om både stort och smått, inte minst kärlek och pizza. Även i denna bok fångar Tove läsaren med sin varma, filosofiska och humoristiska ton.