Barfota änglar

Bok av Linnéa Willén
Roman är tagen från verkligheten, men författaren har ändrat på vissa namn. Berättelsen tar upp hur det kan gå när två unga flickor tröttnar på sitt vanliga liv i Sverige och beger sig ut i världen för att söka lyckan. Romanen är lite ovanligt skriven, den har inga kapitel, utan det är före och efter som gäller.
2 utgåvor
Välj utgåva
Barfota änglarSvenska - Pocket
ISBN: 9789186675332
Barfota änglarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789185535743
Emma och Linnea är arton och tjugo år, de känner sig trötta på sina liv i Sverige och bestämmer sig för att flytta och finna lyckan i ett annat land. Det blir Tokyo, och de tar ut alla sina pengar, skriver en lapp som de lämnar i sin lägenhet i Tomelilla. De har hört att det finns spännande värdinnejobb på olika klubbar i Tokyo som också ger bra betalt.

Ganska fort upptäcker de dock att det inte alls är så. De tjänar inga pengar och jobben de erbjuds är som prostituerade. De börjar med droger och istället för det drömliv de trodde att de skulle få, blir det nu en kamp för att överleva. Efter ett tag bestämmer de sig för att resa till Thailand istället. Det kan väl inte vara sämre där?

Men där flödar det också av droger och de blir utnyttjade av män igen. Flickorna lär känna andra som har liknade jobb, och de brukar dela rum. Små och smutsiga rum som är allt annat än hemtrevliga. Varken Emma eller Linnea vet vem de ska lita på, bara att de måste hålla ihop.
De bestämmer sig för att åka hem till Sverige, men när de väl är hemma i verkligheten igen, upptäcker Emma att deras vänskap inte är så bra som den borde.

Romanen bygger på en verklig händelse och handlar om en tjej som utåt sett ger sken av att vara lyckligare än hon egentligen var. Berättelsen om de två flickorna var mycket sorglig, och jag lät tårarna rinna nerför kinderna.