Berättelsen om Esmara

Bok av Petra Östergren
En roman som handlar om en hur en liten flicka, Esmara, får se sin mamma blir mördad framför hennes ögon. När Esmara blir vuxen flyttar hon till Stockholm för att studera på Handelshögskolan. Hon är en driven tjej och börjar också handla med fastigheter. Läsaren får också ta del av hennes tankar om sin sexualitet.
3 utgåvor
Välj utgåva
Berättelsen om EsmaraSvenska - E-bok
ISBN: 9789164241597
Berättelsen om EsmaraSvenska - Pocket
ISBN: 9789186675660
Berättelsen om EsmaraSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164202918
När Esmara endast är fem år gammal blir hennes mamma mördad framför hennes ögon. Esmara får då bo hos några släktingar i Kiruna och efteråt i Tornedalen. Alla kvinnor i släkten är starka och duktiga på att göra affärer. Martta Jo är den som är mest drivande och hennes släkt äger fastigheter och förvaltar skog.

Som vuxen flyttar Esmara till Stockholm och där ska hon studera på Handelshögskolan. Hon får tillgång till en lägenhet på Dalagatan som Martta Jos fasligheter äger. Hon ska även förvalta den fastighet som lägenheten finns i. Esmara ser stora potentialer med fastigheten och har tankar på att göra en storrenovering. Men när hon försöker kontakta fastighetsbolagets revisor, kan hon inte få tag på honom någonstans.

Esmara bestämmer sig då att köpa egna fastigheter och snart hittar hon fler objekt som är intressanta. Det är visserligen en chanstagning men om man inte försöker kan man aldrig veta, tänker hon.

Mitt i allt börjar Esmara fundera över sin sexualitet. Hon blir först förälskad i en tjej som jobbar i en bokhandel och de inleder ett förhållande som ganska snart tar slut. Efter det träffar hon Ludde, en man som precis öppnat ett kafé med några vänner och de fattar tycke för varandra.
Denna roman var lite annorlunda skriven men en intressant bok. Den handlar mycket om att göra fastighetsaffärer och hur det är att studera på Handelshögskolan.