The Impossible

Film från 2012 regisserad av Juan Antonio Bayona
Maria och Henry har rest med familjen till Thailand. De ligger och njuter vid poolen när helvetet drabbar dem i form av den stora Tsunamin. Familjen splittras i kaoset och nu börjar en kamp för att överleva, och för att hitta varandra. Som tur är finns många som vill hjälpa och stötta på vägen.
Filmen utspelar sig i Thailand och är verklighetsbaserad. Henry och hans fru och tre söner är på semester i Thailand. Ett ögonblick och så vänder Tsunami upp och ner på allt. Familjen har kommit ifrån varandra och då börjar en kamp om att försöka hitta till varandra.

Jag minns året då denna naturkatastrof inträffade och det var väldigt tragiskt och läskigt på samma gång. Detta drama påverkade mig väldigt mycket där man har försökt skildra vad som har skett när detta inträffade.
Det hade varit en klassisk katastroffilm om det inte varit så att man visste att berättelsen bygger på en sann historia. The Impossible handlar om ett par med barn som stuckit iväg till Thailand på semester. De, liksom så många andra, drabbas av den fruktansvärda Tsunamin och familjen slås i bitar. Efter vågens framfart finns bara förödelse kvar, och människor som försöker hjälpa varandra så gott det går.
The Impossible är en film om människor och hur goda vi kan bli när allt slås sönder. Det är en film om att drabbas av en sann mardröm och faktiskt om att man som rik västerlänning också kan komma ifrån allt bara man hittar alla familjemedlemmar och konsulatet. Men det gäller att komma dit också.
När jag ser filmen kan jag inte låta bli att tänka på alla som drabbades, och alla som fick stanna kvar och städa upp och försöka bygga upp sina liv på nytt i förödelsen. Men filmen handlar inte om dem, tyvärr.