Fargo

Film från 1996 regisserad av Joel Coen och Ethan Coen
Den klassiska filmen Fargo handlar om bilförsäljaren Jerry Lundegaard som försöker låta kidnappa sin fru för att komma över pengar av sin svärfar. De två kidnapparna är två ganska misslyckade individer som tagit sig vatten över huvudet. Allt går helsnett, inte minst på grund av polischefen Marge som höggravid knatar runt och ställer obekväma frågor.
8 varianter
Välj variant
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Vi kunde tyvärr inte hitta några butiker som säljer den här produkten
Regissörerna Joel och Ethan Coens mästerverk Fargo är fylld av små och stora trassel skapade av misslyckade personer desperata att dölja just hur desperata de är. I centrum av handlingen står en lika lustig och varm som gravid polischef Marge Gunderson spelad av Francec McDormand som för övrigt fick en Oscar för denna insats. Det är hennes och hennes kollegors jobb att reda ut en kidnappning orsakad av Jerry Lundergaard, spelad av William Macy. Han har låtit kidnappa sin egen fru för att skinna sin egen svärfar i jakten på pengar. Själv lyckas han inte tjäna några.

I birollerna hittar vi två klantar till kidnappare, spelade av Peter Stormare och Steve Buscemi.
Det som gör Fargo till ett mästerverk är karaktärerna: hur de spelas, den dialog som förs och hur otroligt klantigt kidnapparna och denna bilförsäljare är. Man våndas, man skrattar och man njuter i varje scen, av ena eller andra anledningen.