The Revenant

Film från 2015 regisserad av Alejandro González Iñárritu
Jägarlägret attackeras av Arikaras och de få överlevande flyr mot civila trakter guidade av Hugh Glass. När Hugh själv blir överfallen av en grizzlybjörn blir han svårt skadad. Utan att kunna stoppa det får han se sin egen son dödas, bara för att sedan lämnas åt sitt öde i vildmarken. Filmen har tilldelats Oscars.
Leonardo DiCaprio är huvudrollsinnehavaren i detta överlevnadsdrama från vilda västern. Han spelar Hugh Glass, en man som guidar jägare genom ett Amerika fyllt av indianer och stora skogar, berg, vattenfall och slätter. Det läger han har sin bas på blir plötsligt attackerat av delar av indianstammen Arikaras och alla tvingas ta till flykten. Hugh Glass leder evakueringen men när han själv blir attackerad av en grizzlybjörn finns ingen nåd att få.
Det är en mastig huvudroll Leonardo fått i denna film och han gör det bra. Det gör också filmteamet som lyckas visa det storslagna och förunderliga i Dakotas vilda natur.
Det som är mindre bra är att det blir segt på sina håll. Hugh filmas när han kryper, när han går och när han sover. Det är också störande att se hur ojämna resultat de tekniska lösningarna för vissa scener är. När en grizzlyhona överfaller Hugh är resultatet ruggigt realistiskt, när personer sitter på hästar och ska föreställa ryttare blir resultatet inte alls lika bra.