Gilbert Grape

What's Eating Gilbert Grape
Film från 1993 regisserad av Lasse Hallström
Gilbert har en udda familj med en minst sagt överviktig mor och en utvecklingsstörd bror som båda behöver stort stöd i vardagen. Själv försöker han kväva drömmen han har om ett annat liv, gärna långt borta från den avkrok de bor i. När han möter Becky väcks denna dröm till liv.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Vi kunde tyvärr inte hitta några butiker som säljer den här produkten
Det här är en av vår egna svenska superregissör Lasse Hallströms internationella storfilmer som inbegriper såväl Johnny Depp som Leonardo DiCaprio i rollistan. Filmen handlar om familjen Grape, en udda familj som försöker ha ett liv i en avkrok där inget egentligen händer. Deras mor är otroligt fet och vågar inte visa sig offentligt. Ena sonen har en utvecklingsstörning, vilket gör att han ställer till det från tid till annan. Hans syskon försöker leva sina liv som unga, utan att försaka vare sig mor eller behövande bror.
Kan det verkligen bli bra film av det här? Jodå, har man en regissör som Hallström går det utmärkt. Han är en mästare i detaljer, i att gestalta känslor och att väcka vår empati för de karaktärer vi möter i hans filmer. Har man dessutom sådana skådespelare som de som redan nämnts och lägger till Juliette Lewis och Mary Steenburgen har man ett framgångsrecept värt namnet.