I Am Legend

Film från 2007 regisserad av Francis Lawrence
Ett virus har slagit ut hela världens befolkning. De som har överlevt har blivit muterade monster och städerna har tagits över av naturen. Det är bara virologen Robert Neville som inte drabbats och han använder sin tid till att försöka hitta ett botemedel. Men är han verkligen helt ensam på jorden? Huvudrollen spelas av Will Smith.
Jag gillar den här filmen. Katastroffilmer kan lätt bli patetiska men den här filmen är spännande rakt igenom!
Det är allt annat än omöjligt. Länge har forskarna varnat för att det finns virus som kan slå ut oss som art på jorden. I den här filmen heter viruset KV och de som överlever blir levande zombies med fokus på ond bråd död. De håller till på gatorna på natten. På dagen kryper de ner i hålor då de inte tål solljuset.

Den enda som överlevt utan att bli smittad är Robert Neville, spelad av Will Smith. Han lever kvar ensam i ett New York som håller på att tas över av naturen och är den moderne forskaren och han skyr inga medel för att få fram ett botemedel och rädda världen. Han är inte ond, han är inte god. Han är en person som försöker slippa vara ensam. Men är det verkligen så - finns det ingen annan därute?

Det är en skrämmande verklighet som målas upp i I Am Legend och Will Smith gör här med hjälp av regissören Francis Lawrence en spännande karaktär.