The Forbidden Promise

Bok av Lorna Cook
Kate är snart 30 år och har precis lämnat London och ett jobb på en väl ansedd PR-byrå. Hon har flyttat till Invermoray i Skottland för att börja jobba som publicist för ett nyöppnat Bed and Breakfast. Snart uppdagas det att jobbet är mer komplicerat än hon trodde och att familjen som äger verksamheten har en familjehemlighet.
2 utgåvor
Välj utgåva
The Forbidden PromiseEngelska - Pocket
ISBN: 9780008321888
The Forbidden PromiseLjudbok
ISBN: 9780008321901
Lorna Cooks roman ”The Forbidden Promise” utspelar sig såväl i nutid som under andra världskriget. Som läsare får man följa huvudkaraktärerna Kate och Constance i deras medryckande livsöden. Kate är på jakt efter ett nytt liv som innehåller mer än glammiga pressfester, hårt jobb och dyra Londonhyror. Därför slår hon sig ned i Skottland. Här uppdagas en familjehemlighet som berör Constance och Kates arbetsgivares släkt.

Parallellt med Kates berättelse får läsaren följa Constance historia. Lorna Cook beskriver, med hjälp av Constance, hur livet som ung kvinna i en familj av hög social klass är allt annat än äventyrlig. Constance drömmer om ett annat liv. Men så en sen kväll så störtar ett stridsplan i sjön utanför Constances familjs herrgård. Constace liv kommer aldrig mer att bli sig likt efter denna ödesdigra kväll.

Lorna Cook har skrivit en spännande och medryckande historisk roman om hur det är att vara ung kvinna under såväl 1940-talet som 2000-talet. Boken är lättläst och passar den läsare som tycker om att läsa så kallade chic-lit böcker och kärleksdramer och mysterier. Handlingen är intressant, även om det är lätt att gissa hur boken kommer att sluta.