Innocent

Cathy Glass
En sann berättelse om syskonen Molly och Kit som tvångsomhändertas av socialtjänsten på grund av fysiska skador som inte verkar ha orsakats av olyckshändelser. Föräldrarna, Aneta och Filip, är upprörda och hävdar sin oskuld. Barnen placeras dock i ett fosterhem där Cathy tar hand om dem, liksom sin egen dotter Lucy. Inom kort blir barnen sjuka i en mystisk sjukdom, även Lucy. Har föräldrarna med sjukdomen att göra? Sanningen chockerar.
Molly är tre år och hennes lillebror Kit ett och ett halvt år gammal när de omhändertas av de sociala myndigheterna och placeras i fosterhem. Detta efter att Kit har brutit armen och är alldeles blåslagen och sjukhuspersonalen misstänker att Kits skador är mer än en olyckshändelse. Molly och Kit får flytta hem till Cathy och henne tre vuxna barn. Barnen finner sig snart tillrätta, men längtan efter föräldrarna är stor. De två syskonen har båda en lång rad sjukhusbesök bakom sig, men föräldrarnas brott är inte fastställt. Aneta, Mollys och Kits mamma, vidhåller att hon är oskyldig till Kits skador. Men är Aneta verkligen så oskyldig som hon påstår sig vara? De båda syskonen har ofta varit sjuka, och det blir de även när de är hos Cathy. När Cathys dotter Lucy blir också sjuk tror Cathy att hon har funnit den verkliga orsaken till Mollys och Kits sjukdomar, och att både mamman och pappan är oskyldiga. Men det som till slut kommer fram visar sig vara något mycket, mycket värre än vad någon av dem kunnat föreställa sig.

Innocent är baserad på en sann historia, en hemsk och sorglig historia som verkligen berör. En bladvändare som är riktigt svår att lägga ifrån sig.