Charmed knits

Bok av Alison Hansel
I den här boken hjälper Alison Hansel läsarna att sticka plagg från från Harry Potter-böckerna. Vi får bl.a. lära oss att skapa trollkarlskappor, mysiga tröjor, juldekorationer samt mystiska sjalar som gör oss osynliga. Boken passar lika bra för den som är sticksugen som den som bara vill lära sig ännu mer om Harry Potters magiska värld.
Den här fantastiska stickboken är något för alla Harry Potterfans! Boken är på engelska men är man en van stickare så går det utmärkt att följa diagrammen och att förstå vad som ska göras. Det man kan behöva göra är att slå upp vad de olika stickningsförkortningarna betyder på svenska, men sådana listor finns så det är inget problem.

Boken innehåller mängder med olika stickprojekt med inspiration från Harry Potters värld. Du kan sticka en cool spetsig trollkarlshatt, Rons tröja som hans mamma stickade till honom, eller mindre saker som osynlighetssjalen eller de olika Hogwarthusens sockor. Alla projekt kompletteras med flera vackra bilder på de färdiga projekten så det är lätt att se hur resultatet ska bli och det ger massor med inspiration för dig som vill sätta tänderna i ett magiskt projekt! Släpp in magin i ditt liv och berika din egen garderob, eller någon annans, med roliga plagg som alla Harry Potterfans känner igen.

Eftersom Harry och hans vänner klär sig förhållandevis traditionellt i sina skoluniformer med de olika färgställningarna för sina hus, så är många av mönstren väldigt klassiska och ser i mångt och mycket ut som "prepstyle", typiskt brittiskt. Som kontrast till de mönstren finns Rons mamma Mollys virkade kofta och små minitröjor att ha som julpynt i granen.

Det enda man kan önska som skulle förbättra boken är om något förlag ville översätta den till svenska, så att de som inte vågar prova att sticka efter engelska mönster, också ska få chansen att njuta av dessa härliga plagg.