Kimono

Anna Jackson

Denna bok skildrar kimonon som är ett japanskt klädesplagg. Plagget används vid japanska ceremonier och högtider och är mycket viktigt för den japanska kulturen. Det är ett mycket traditionellt plagg som de senaste åren dessutom har blivit trendigt när allt fler modeskapare inkluderat det i sina kollektioner. Boken innehåller även vackra bilder på över 250 kimonos.

Kimono är ett japanskt klädesplagg, men det är även en mycket viktig symbol för japansk kultur. Plagget utgörs av ett långt tygstycke med vackra broderier och mönster. Plagget har en lång historia och bärs vid högtider i Japan. De senaste åren har det dock skett en stor förändring där kimonon tagit plats på modevisningar världen över. Denna bok skildrar kimonons resa från Kyoto till catwalken. Det bästa med boken är de fina bilderna med hundratals kimonos i olika stilar.

Denna bok är väldigt nischad, men alla som gillar japansk kultur eller mode bör läsa den. Det är otroligt vacker och framför allt informativ. Jag kan varmt rekommendera den.