You Never Forget Your First

Bok av Alexis Coe
Trots det tunga ämnet av George Washington, en av USA:s grundande fäder, så skriver Alexis Coe denna bok både med stil och humor. Denna bok påminner oss om vikten av att tjäna sitt samhälle och om diplomati. Coe lyckas göra kolonihistorian inte bara fascinerande utan också relevant i detta litterära mästerverk.
Han är en av Amerikas största hjältar: en grundande fader, sanningstalare och en modig men motvillig militärledare. I den insiktsfulla och underhållande boken You Never Forget Your First tar historikern Alexis Coe sig förbi den väl slitna bilden vi har associerat med George Washington. Hennes nyanserade porträtt visar istället en man som sliter mellan tjänsten till sitt land och tjänsten till sin familj.

Med ett blygsamt arv och utan pengar för utbildning lärde George sig ansvar i en väldigt tidig ålder. Som 17-åring blev han länsmästare i Culpeper County, den yngsta någonsin, och började redan då att köpa mark. Som en naturlig ledare blev han fyra år senare major i militären och fick i uppdrag att utvisa franska bosättare i Ohio. Dessa unga år kom att lägga grunden för vad som skulle komma att bli en livstid av offentlig tjänst.