Sommaren på Park Avenue

Park Avenue summer
Bok av Renee Rosen

”Park Avenue Summer”, av Renée Rosen, utspelar sig i New York under sent 1960-tal. Alice Weiss flyttar till New York från en liten stad i Ohio 1965 och drömmer om att bli fotograf. Men som kvinna är det få som lyckas. Hon anställs först som sekreterare till den nya chefredaktören på Cosmopolitan - Helen Gurley Brown.

5 utgåvor
Välj utgåva
Park Avenue SummerEngelska - Pocket
ISBN: 9781101991145
Sommaren på Park AvenueSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177893585
Park Avenue Summer
ISBN: 9781432867584
Sommaren på Park AvenueSvenska - Okänt
ISBN: 9789177893592
Sommaren på Park AvenueSvenska - Okänt
ISBN: 9789177894605
New York är rätt stad att befinna sig i för unga kvinnor som Alice Weiss. Det är sommar år 1965 och Alice flyttar till metropolen för att uppfylla sin egen och sin avlidna mammas dröm. Hastigt och oväntat får hon arbete som assistent på magasinet Cosmopolitan, som är i stort behov av förändring då upplagorna sjunker.

Den nya chefredaktören Helen Gurley Brown spelar ett högt och modigt spel för att få tidningen på rätt köl igen. Trots protester fyller Helen och Alice magasinet med banbrytande artiklar om självständiga unga kvinnor och sex. Innehållet chockerar i ett samhälle där kvinnan förväntas bli hemmafru.

Sommaren på Park Avenue bygger på den verkliga historien om den ikoniska chefredaktören Helen Gurley Brown. Det är en dramatisk, intelligent och engagerande berättelse som utspelar sig i en tid då feminismen är på frammarsch.

En bok som fångar mig direkt och tar mig med till 60- talets New York med sina välskrivna miljö och karaktärsbeskrivningar.
En berättelse som bjuder in till att känna den genuina styrka för förändringar som Alice och hennes vänner kämpar för samtidigt som livet bjuder på kärlek, hemligheter, bakslag, framgång blandat med mycket dramatik.
Boken genomsyras av mod och visar att det går att bryta upp från invand trygghet och bryta ny mark i tillvaron.

Helen Gurley Brown var chefredaktör för tidskriften Cosmopolitan i 32 år från 1965-1997.

"good girls go to heaven and bad girls go everywhere"
-- Helen Gurley Brown

En riktig sträckläsare.
Det här är en PÄRLA
Du får dramatik, kärlek och familjehemligheter i en salig blandning.
Berättelsen utspelar sig i New York sommaren 1965, en tid då feminismen är på frammarsch och allt fler kvinnor börjar kräva att fatta egna beslut om sin framtid.
Boken har ett fantastiskt språk, målade miljö och personbeskrivningar, ja, det känns om man är med och hänger med huvudpersonen Alice och hennes vänner där i New York.

Jag sveps med från första sidan och jag läser, lyssnar och lever med historien konstant tills den är slut.
Ja, så är det. Jag var tvungen att ladda ner den på Storytel också för att lyssna när jag lagade mat, körde till jobbet och till och med när jag jag ut för att hämta posten. Då är boken bra!

Den kommer helt klart att platsa på min topp 10 lista för 2020. LÄS och skratta, läs och förundras, LÄS!

Hoppas att fler böcker av Renée kommer att översättas till svenska.
Boken "Park Avenue Summer" är en mix mellan ”Sex and the City”, ”The Devil wears Prada” och ”Mad Men”. Genom Alice Weiss får läsaren upptäcka New York under 1960-talet, från det glammiga och lyxiga till The Villages kreativa konstnärskvarter.

Genom huvudkaraktären Alice Weiss beskrivs dels 60-talets samhällsförändringar i USA i relation till den den feministiska rörelsen under 1960-talet, dels hur det är att som ung kvinna söka lyckan i New York. Boken kretsar kring ikonen Helen Gurley Browns kamp för att förändra Cosmopolitan från en tidning för 50-talets hemmafruar i USA, till det magasin som finns i dag – en tidning som skriver om hur det är att vara ung kvinna, sex, relationer och karriär. Helen Gurley Brown fanns i verkligheten och spelade stor roll i den så kallade andra vågen av feminism.

Boken är lätt att läsa och passar såväl den som är ute efter en bra historisk roman, som den som vill veta mer om Helen Gurley Brown och feminismen under 1960-talet i New York. "Park Avenue Summer" har lovordats i recensioner, och det är lätt att förstå varför. Författaren Renée Rosen lyckas verkligen måla upp och beskriva 1960-talet i New York väl.