Brännaren (Washington Poe, #1)

The puppet show
Bok av M. W. Craven

'Fantastic' Martina Cole 'Dark, sharp and compelling' Peter James 'A thrilling curtain raiser for what looks set to be a great new series' Mick Herron Welcome to the Puppet Show . . . A serial killer is burning people alive in the Lake District's prehistoric stone circles. He leaves no clues and the police are helpless. When his name is found carved into the charred remains of the third victim, disgraced detective Washington Poe is brought back from suspension and into an investigation he wants no part of. Reluctantly partnered with the brilliant, but socially awkward, civilian analyst, Tilly Bradshaw, the mismatched pair uncover a trail that only he is meant to see. The elusive killer has a plan and for some reason Poe is part of it. As the body count rises, Poe discovers he has far more invested in the case than he could have possibly imagined. And in a shocking finale that will shatter everything he's ever believed about himself, Poe will learn that there are things far worse than being burned alive ... 'A brutal and thrilling page turner' Natasha Harding, The Sun 'A powerful thriller from an explosive new talent. Tightly plotted, and not for the faint hearted!' David Mark 'A gripping start to a much anticipated new series' Vaseem Khan 'Satisfyingly twisty and clever and the flashes of humour work well to offer the reader respite from the thrill of the read.' Michael J. Malone 'Nothing you've ever read will prepare you for the utterly unique Washington Poe' Keith Nixon

Mindre

'Fantastic' Martina Cole 'Dark, sharp and compelling' Peter James 'A thrilling curtain raiser for what looks set to be a great new series' Mick Herron Welcome to the Puppet Show . ... Mer

6 utgåvor
Välj utgåva
Puppet ShowEngelska - Pocket
ISBN: 9781472127440
BrännarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178932269
BrännarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789178932276
Någon bränner människor levande vid de förhistoriska stencirklarna i Storbritanniens Lake District. Den avstängde kommissarien Washington Poe kastas in i jakten på seriemördaren när hans namn hittas inristat i mördarens tredje offer. Tillsammans med kommissarie Flynn och den otroligt smarta (men socialt tafatta) Tilly Bradshaw blir det en spännande och överraskande jakt på en mördare som hela tiden ligger steget före.
***
Årets bästa deckare hittills! Spännande, fängslande och med karaktärer man fastnar för. Dessutom kan romanceälskaren i mig inte hjälpa att se lite romantisk potential mellan Poe och Bradshaw... Eller åtminstone en underbar vänskap. Brännaren är starten på vad jag hoppas ska bli en riktigt fantastisk deckarserie. För efter att ha avslutat boken vill jag bara ha mer!
❥ Recension

Jag har väldigt blandade känslor för den här boken. Jag läste 70% av den men sen gav jag upp. Jag älskar karaktärerna Poe och Tilly och deras vänskap och jargong som växer fram. Gillar även miljöbeskrivningarna, språket och framförallt humorn. Men själva storyn tilltalar mig inte alls. Jag tycker den är seg och tråkig och flera gånger under läsningen kom jag på mig själv med att tänka på annat. Fortsatte läsa pga Poe och Tilly men tillslut fick det räcka.

Möjligen skulle jag läsa nästa bok om historien verkar tilltala mig, för jag vill gärna läsa mer om Poe och Tilly.

Jag har knappt sett en enda recension om den här boken som är som min, alla verkar tvärtom älska den. Tyvärr passade den inte mig.

Boken får 🔥🔥 av 5.
Brännaren är en spännande bok om polisen Washington Poe och hans medarbetare . Vi får följa med i jakten efter en mördare om inte bara tar livet utav sina offer utan också stympar och bränner upp dem på kända historiska platser. Vad vill mördaren egentligen säga med detta tillvägagångssätt ? Svaret vi får bottnar i djup tragik och behovet av hämnd och upprättelse. Jag ville direkt läsa nästa bok i serien, för det är en serie. Men som jag förstår är de nästa böckerna inte översatta till svenska än men de finns ju på originalspråket. Jag ska beställa dem !!
Betyg saknas
Någon bränner människor levande vid de förhistoriska stencirklarna i Storbritanniens Lake District. Inga ledtrådar lämnas och polisen står hjälplös.

Den avstängde kommissarien Washington Poe kastas in i jakten på mördaren när hans namn hittas inristat i ett av offren.

En välskriven och ruggig historia med spännande karaktärer. Det är en historia som aldrig tappar farten, utan spänningen håller i sig rakt igenom! Brittisk kriminalroman när det är som bäst.
Handlingen utspelar sig i historisk miljö i England. En seriemördare som bränner sina offer till döds i gamla stenringar.
Washington Poe, en avstängd polis, blir återinsatt i tjänst då hans namn hittas inristat på en av kropparna. Han får hjälp i utredningen av en civilanställd , Tilly. (Hon har stora likheter med Saga i Bron.). Det blir en mycket spännande bok om en lite annorlunda polisutredning.
Brännaren är en brittisk kriminalroman. M W Craven är debutant och vann 2019 Gold Dagger Award för sin bok. Det handlar om offer som bränns levande och placeras i förhistoriska stenringar. Det låter läskigt men låt dig inre avskräckas. Fokus är på utredningsarbetet. Utredningen leds av den kontroversielle kommissarien Washington Poe och Tilly Bradshaw som är civilutredare. Tilly har svårt med sociala koder men med Washington som kollega kommer hennes stora talanger som utredare till sin rätt. Historien är lite väl otrolig men karaktärerna är så intressanta och omgivningen så fascinerande att man lätt bortser från det. Ser fram emot fler böcker med detta radarpar.
Spännande, mörk och fängslande. Varning för sträckläsning!
Så ungefär vill jag börja min recension om den här oerhört spännande boken.
Den är nästintill omöjlig att recensera utan att säga för mycket.
Washington Poe, huvudkaraktären är en mycket egensinnig man. Han är en riktig tjurig och besvärliga kollega som cheferna har det tufft att tygla. Trots det kan jag inte låta bli att gilla honom, han har en go humor som gör att jag skrattar många gånger trots det makabra som händer i hisorien.
Tillsammans med Tilly Bradshaw, en superintelligent men ack så naiv tjej bildar de en helt otippad duo som är trevliga att följa. Dessa två färgstarka och högst intressanta karaktärer gör hela boken. Jag verkligen älskar deras framtoning.

Brännaren är en lysande debutroman som håller världsklass. En riktigt härlig brittisk kriminalromanen som har allt.
Härliga karaktärer, ett bra driv och med spänning som aldrig dalar.
Jag hoppas på fler från den här briljanta författaren.
En kropp hittas brinnande i en av de många uråldriga stenringarna som präglar landskapet i Cumbria. Mordoffert är inte det första, men den här gången bär liket på ett personligt budskap till ordningsmakten. Någon har ristat in bokstäverna W P i den döde mannens bröstkorg. Kriminalkommissarie Stephanie Flynn ser ingen annan utväg än att kontakta den tillfälligt sudpenderade Washington Poe för att ta reda på vad han vet.

Washington Poe visar sig vara ovetande om saken, men han är snabb med att återgå i tjänst när han erbjuds chansen att bli en del av utredningen kring den så kallade Brännaren. Till sin hjälp får han en civilanställd kvinna vid namn Tilly Bradshaw. Hon visar sig veta allt om teknik, dataanalyser och statistik, men ingenting om sociala koder eller den verkliga världen. Poe tar henne genast under sina vingars skugga och tillsammans bildar de ett alldeles lysande radarpar.

Washington Poe är både butter och obstinat; kort sagt en mardröm för sina överordnade. Men tillsammans med Tilly Bradshaw, som är superintelligent men naiv, bildar hans aviga sidor ljuv musik. Det var länge sedan jag läste en deckare med så färgstarka och intressanta huvudkaraktär. M. W. Craven har verkligen hittat den perfekta dynamiken och även kontrasten mellan sina huvudrollsinnehavare och jag kan lätt se hur en hel bokserie byggs runt Washington Poe och Tilly Bradshaw. Det går inte att komma ifrån att de stjäl stora delar av showen.

Deckargåtan är dock välskriven. Hela hantverket känns habilt och M. W. Craven kan konsten att berätta en historia. Jag älskar också den typiskt brittiska humorn som är ett fast inslag och det känns uppfriskande att författaren lyckas väva in det elementet i en så allvarstyngd historia. Brännaren är en debut som visar upp den brittiska kriminalromanen från sin absolut bästa sida och det är med stor otålighet jag nu inleder min väntan på att uppföljaren kommer i svensk översättning.