Norwich

Bok av Karen Crouse
Norwich, Vermont, med cirka 3000 invånare, har skickat atleter till nästan varje OS tävling sedan 1984 och har producerat ett flertal guldmedaljer. När Karen Crouse upptäckte denna talangfabrik i New England var hon tvungen att ställa frågan: Hur går detta till? Svaren hon fick kom att bli långt ifrån det hon förväntade sig.
I Norwich fångar författaren Karen Crouse själen i en stad med en butik som mer eller mindre lever upp till dess egna motto: ”Om vi inte har det så behöver du det inte”. Hon pratar med diverse olympiska atleter som växt upp i denna stad, som mogulsmästaren Hannah Kearney, distanslöparen Andrew Wheating och snowboardåkaren Kevin Pearce.

Crouse väver samman stadens historia och dess idrottsstatistik tillsammans med hjärtliga samtal med föräldrar och tränare som stöttat samhällets barn, vare sig dem gjort bra ifrån sig eller inte. Hon upttäcker att i denna stad finns en avslappnad filosofi som är unik i dagens kompetetiva samhälla: ”Låt barned prova en massa saker, gläds åt dem när dem gillar det dem gör men älska dem oavsett resultatet”. Denna bok ger läsaren en otroligt intressant inblick i ett samhälle som verkar ha gått sin egna väg.