Marcel Duchamp: The Afternoon Interviews

Bok av Calvin Tomkins
Denna bok är en samling av anteckningar från en rad intervjuer mellan författaren Calvin Tomkins och konstnären Marcel duchamp. Duchamp trodde starkt på att arbeta fritt från tradition och samhällets normer. Han visar sig i denna bok vara en väldigt lekfull och intressant man med många tankar och idéer som skiljer sig från det normala.
3 utgåvor
Välj utgåva
Marcel Duchamp : The Afternoon InterviewsEngelska - Pocket
ISBN: 9781936440399
Marcel Duchamp: In the InfinitiveEngelska - Okänt
ISBN: 9783883753911
Marcel DuchampEngelska - Pocket
ISBN: 9781936440405
Under 1964 så spenderade författaren och journalisten Calvin Tomkins ett flertal eftermiddagar i djupa konversationer med Marcel Duchamp i hans lägenhet på Manhattan, New York. Avslappnad men insiktsfull, avslöjar Duchamp sig som en man och konstnär vars lekfulla principer mot fritt levande befriade honom att göra konst som var lika oförutsägbar, komplex och överraskande som livet själv. Dessa intervjuer har aldrig redigerats eller offentliggjorts, tills nu. ”Afternoon Interviews” innehåller en introduktionsintervju med Tomkins där han reflekterar över Duchamp som konstnär, guide och vän, han introducerar läsaren till hans nyckelidéer och förnyar Duchamp som en viktig modell för en ny generation av konstnärer.

Denna bok ger ett modernt fokus på Marcel Duchamps som konstnär och filosof. Konversationerna är lika moderna och relevanta för problem som rör dagens konstvärld som de var under dessa eftermiddagar i New York 1964. Duchamp förblir en viktig ikon för varje generation av konstnärer som efterträdde honom, och publiceringen av dessa intervjuer är aktuell; konstnärer idag är mer upptagna med kommersialisering och integration av konst i andra branscher, mer än någonsin, ett ämne som Duchamp blir allt mer i centrum av.