Valet

American Royals
Bok av Katharine McGee
USA har aldrig haft en kungafamilj, men tänk om ... Möt de tre kungliga syskonen, som lever ett liv i lyx och glamour, där varje steg bevakas av paparazzi-fotografer. Beatrice är Amerikas kronprinsessa, och den första kvinna som så småningom ska sitta på tronen. Hela hennes liv är inrutat och utstakat, och det finns inget utrymme för frihet eller spontana beslut. Därför blir det riktigt komplicerat när hon kysser sin livvakt. Samantha är lillasystern som inte bryr sig om regler och konventioner, hon bryr sig faktiskt inte om något alls, förutom den enda killen som hon absolut inte får dejta. Den tredje i syskonskaran, Jefferson, är hela USAs favoritprins och han kan inte göra något fel i folkets ögon. Förutom möjligtvis om han förälskar sig i fel tjej. American Royals -- Valet är en riktig bladvändare, fylld av intriger, skandaler, triangeldraman och passion.
En ungdomsbok som bygger på ett annat slags Amerika där det finns en kunglig familj. Jag gillade den. Karaktärerna är nyanserade och det finns flera lager eftersom det är intressanta relationer i den här boken och successivt nystar författaren fram äldre händelser som präglat nutiden.
Tänk om USA aldrig haft en president utan ett kungahus. I denna bok får vi följa de tre amerikanska syskonen Washington som lever ett lyxliv ständigt bevakade av paparazzi.

Beatrice ska ta över Amerika och bli den första kvinna som suttit på tronen. Hennes liv är inrutat till punkt och pricka och inga steg ska tas utanför hennes utstakade plan. Problemet är att hon är kär i sin icke godkända livvakt.
Samantha är lillasyster och det svarta fåret i familjer. I hennes värld existerar inga regler och hon älskar att smita ifrån sina livvakter. Även hon dras med problem när hon blir kär i killen hon absolut inte får bli kär i.
Jefferson, som är tvilling med Samantha är folkets favorit och kan få vem han vill. Han gillar i själva verket att hänga med på Samanthas upptåg. Två tjejer särskilt slåss om hans hjärta; frågan är vem som kommer lyckas?

Gaaaahhh! Jag blir galen på böcker som inte har slut som jag förväntar mig och vill ha. Denna bok bäddar sannerligen för en uppföljning vilket det faktiskt kommer. Nästa år. Feelgood när den är som bäst! Lättläst, humoristisk, svängande och en aning frustrerande emellanåt. Genom hela boken får man bekanta sig med de olika karaktärerna och jag ser verkligen fram emot att läsa mer om dem. Jag älskade B Wahlströms böcker när jag var liten och lär hålla utkik efter nya böcker i deras utgivning.