Köttets tid

Bok av Lina Wolff
En roman om andlighet och om kött i olika former. En skribent från Sverige reser till Spanien i jakt på inspiration. Där träffar hon en man som säger sig vara förföljd och han ber henne att gömma honom. I utbyte får hon höra hans historia. Det blir ett möte som ingen av dem kommer glömma.
Jättekonstig bok. Vissa segment i boken var fascinerande och totalt oväntade, vilket fångade mig. Men det mesta var konstigt bara. Tror man måste lägga mer tid på att tänka och reflektera över saker i boken, vilket inte är vad jag letar efter i en bok.
I Köttets tid möter vi minst sagt udda och personliga karaktärer. En författare som flytt Sverige för Madrid, en otrogen man förföljd av skaparna till en skräckinjagande nätshow och en nunna som saknar en tumme. Med Lina Wolffs fantastiska språk flätas dessa människors liv samman i en oväntad, spännande, humoristisk och stundvis makaber berättelse. Historien reflekterar över kropp och själ, det köttsliga och det andliga, och om de två är möjliga att separera. Och jag älskar det!
Köttets tid av Lina Wolff är en bok som jag läst mycket om, blivit nyfiken på och som jag sedan valde att lyssna på.

Jag lyssnade främst på den när jag var ute och gick, vilket måste sett väldigt roligt ut för andra som eventuellt såg mig. För den här berättelsen sögs jag in i, då den är så konstig men hänförande och därav gick jag och grimaserade och lät när jag lyssnade ? Det var flera gånger som jag pausade, spolade tillbaka och lyssnade om för att få höra vissa formuleringar som var klockrena i sin enkelhet. Jag måste se till att få tag i den tryckta boken också, så att jag kan läsa om och skriva av några favoritdelar!
Rekommenderas till alla som går igång på ett vackert språkbruk och historier som en måste fundera lite på och som en chockeras av!