Smartare löpning

Bok av Petra Månström
"Smartare löpning : 100 hacks för roligare rundor och bättre träning" av Petra Månström är full av praktiska tips för att göra din löpning bättre och roligare. Hon delar med sig av personliga erfarenheter som löpare. Tipsen gör dig till en bättre löpare och tar framför allt bort prestationshetsen kring löpning.
Den här träningsboken gillade jag verkligen. Det märks att Petra har en sund syn på träning och boken uppmanar inte till hälsohets. Dessutom delar hon med sig av många bra tips (100 stycken) plus en del pass man kan köra och olika styrkeövningar som är bra för löpare. Det var inspirerande att läsa om olika sätt man kan utveckla sin löprunda. Då det oftast blir att man hela tiden kör samma runda i spåret. Väldigt inspirerande bilder var det också och lagom mycket text. Denna bok är verkligen ett måste att läsa speciellt om man är en träningstok som jag som dessutom gillar att springa.👍🙌🏃‍♀️
"Smartare löpning : 100 hacks för roligare rundor och bättre träning" av bloggaren och författaren Petra Månström ger massor praktiska tips för löpningen. Hon skriver personligt med tips om hur du kan göra löpningen mer njutningsfull samt uppnå bättre resultat.

Författaren Petra Månström är känd från den populära Maratonbloggen och hon driver en en populär podcast och Instagramkonto om löpning. Hennes löparhistoria började när hennes chef frågade om någon kunde springa Stockholm Maraton och blogga om hela resan. Hon antog utmaningen och sedan dess har hon sprungit lopp över hela världen. Tusentals människor har följt hennes resa och inspirerats att springa lopp. Äntligen kommer alla hennes tips ut i bokformat.

Denna bok är fullmatad med inspiration och goda råd. Den passar för både nybörjare och den som sprungit länge. Jag tror att de flesta kan ha nytta av boken, även de som själva anser sig vara "experter" på löpning. Råden fokuserar framför allt på att din löpning ska bli bättre och roligare. Författaren lägger fokus på att minska den prestationsinriktade löpningen. Istället bör man fokusera på att hitta känslan som gör att kroppen och sinnet mår bra.

Jag tycker att denna bok är väldigt härlig. Petra delar med sig av tips som många löpare tror sig veta, men ändå sällan applicerar i sin träning. Det är viktigt att höra dessa tips om och om igen. Jag tycker framför allt att boken passar för löpare som kommit av sig lite i träningen och behöver peppande ord och ny inspiration.