Redovisningsavdelning Marviken

Bok av Lars Wilderäng
Tor arbetar på den hemligaste avdelningen inom den svenska underrättelsetjänsten. Arbeten som utförs här är olagliga och allmänheten kommer aldrig att få reda på vad som sker. Genom att arbeta med topphemliga källor är Tor en nyckelsperson för att avstyra terrordåd riktade mot Sverige. Den hemliga källan visar sig dock leda till en ännu hemligare och mörkare avdelning: Redovisningsavdelning Marviken. Snart blir Tor indragen i en omfattande konspiration.
Redovisningsavdelning Marviken är en mycket spännande bok. Dels på grund av temat i boken, som ger en hel del att tänka på. Lars Wilderäng är ypperlig på att skildra något som känns möjligt.

Dels för att den är en riktig actionthriller. Eller kanske man ska kalla den en technothriller, eller agentthriller eller varför inte sciencefictionthriller. Och då kommer vi till anledning tre, för Lars Wilderäng har blandat ihop flera genrer i en och samma bok och fått ihop det på bästa sätt. I och med det blir det en historia som är både speciell och intressant. En berättelse som jag älskade att befinna mig i.
Spännande bok om ett Sverige som det hade kunnat vara... inte den raka spännnigsstory man kanske tror. Mycket läsvärd!