Lilla Ego

Bok av Tom Sjöstedt
"Lilla Ego: en oklassisk kokbok" är en kokbok med några av de bästa recepten från den berömda krogen Lilla Ego i Stockholm. Restaurangens kockar Tom Sjöstedt och Daniel Räms delar med sig av annorlunda recept som passar när du vill laga något festligt. Denna bok innehåller även många personliga anekdoter.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Plusbok
270 kr + 40 frakt
Ej verifierad butik
Lilla Ego : en oklassisk kokbok
270 kr
Book Outlet
294 kr fri frakt
Bokus
99 kr + 19 frakt
Ginza
249 kr + 39 frakt
KitchenLab
249 kr + 95 frakt
Ej verifierad butik
Lilla Ego: En oklassisk kokbok - Tom Sjöstedt & Daniel Räms
249 kr
Lilla Ego: En oklassisk kokbok - Tom Sjöstedt & Daniel Räms
249 kr
Adlibris
255 kr fri frakt
"Lilla Ego: en oklassisk kokbok" är en något annorlunda kokbok av stjärnkockarna Tom Sjöstedt och Daniel Räms. Deras krog Lilla Ego är ganska unik i krogsammanhang då de introducerade konceptet "lyxmat till budgetpris". Restaurangen blev snabbt hett efterfrågad med lång väntelista. Krogen kallades för oklassisk eftersom den gick emot rådande normer. I sin kokbok fortsätter de på den oklassiska stilen och bjuder läsaren på en stor dos av opretentiös mat samt recept som du trodde att du aldrig skulle klara av att tillaga själv.

Lilla Egos kokbok är en perfekt kokbok för alla matälskare. Kunskapskraven samt utrustningen till de olika recepten variera. Många recept går att tillaga utan problem i ett vanligt kök, medan vissa kräver mer avancerad utrustning samt kulinariska kunskaper. Det faktum att vissa rätter inte går att tillaga med "vanliga" köksredskap ger kokboken ett litet minus, men det är överlag en riktigt härlig bok med underbara recept. Den är perfekt för att få inspiration och får läsaren att tänka bortom vardagsmaten. Här hittar du recept som du förmodligen själv inte skulle kommit på, som exempelvis Gruyèresemlan. Boken är full av några av de mest populära recepten från den berömda krogen. Här delar författarna även med sig av små anekdoter från kroglivet samt vilka recept som de har experimenterat med under resans gång.

Överlag är det en mycket bra kokbok som ger annorlunda recept som passar för fest eller finmiddagen. Ett stort plus för den personliga touchen och de många anekdoterna.