Destination Beautyfood : världens bästa skönhetsrecept och rutiner för glow

Bok av Maria Ahlgren
"Destination Beautyfood : världens bästa skönhetsrecept och rutiner för glow" av Maria Ahlgren handlar om hur skönhet kommer inifrån. Mat och dryck har direkt påverkan på utseendet. I denna bok delar författaren med sig av tips från skönhetsmetropolerna Stockholm, Los Angeles, Seoul, Tokyo och Paris. Här varvas kultprodukter och inhemska maträtter för att uppnå bästa resultat.
"Destination Beautyfood : världens bästa skönhetsrecept och rutiner för glow" av hälso- och skönhetsredaktören Maria Ahlgren är uppföljaren till den populära kokboken Beautyfoods. Precis som den föregående boken handlar även denna om hur skönhet kommer inifrån. Återigen bevisar författaren att kosten är lika viktig för utseendet som krämer och andra skönhetsprodukter. I denna bok tar hon med läsaren runt om i världen för att inspireras av skönhetstipsen från världens olika hörn.

Denna bok är i första hand en kokbok, men inspirationen har hämtats från världens främsta skönhetsstäder - Stockholm, Seoul, Paris, Tokyo och Los Angeles. Boken kombinerar mattraditionerna och de magiska ingredienserna från varje stad. Författaren tipsar även om kultprodukter och skönhetsrutinerna från respektive plats. Varje plats har en viss typ av skönhetstrend som identifierar dem. I Japan är det exempelvis porslinshyn och i Korea är det glow. Författaren berättar hemligheterna bakom respektive skönhetsideal och läsaren får tips på superfoods och andra produkter som väcker ha-begär.

I denna bok suddas gränserna mellan kök och badrum ut. Återigen bevisar författaren att maten på tallriken (eller drycken i glaset) är minst lika viktig som skönhetsrutinen. Jag gillade nog denna bok ännu mer än den första eftersom denna kändes som ett resereportage och var enligt mig mer inspirerande. Om du vill ha mer fakta om ingredienser och recept bör du dock välja den första boken.