Tänk om det där är jag

Johanna Lindbäck

Agnes är nyinflyttad i Umeå. Hon börjar tvåan i gymnasiet och nu tänker hon inte längre vara den ensamma och tysta tjejen som alltid håller sig i bakgrunden. Hon uppmanar sig själv att vara normal. Lyckas hon med det kommer hon bli omtyckt i klassen, väl? En berättelse om livet på gymnasiet med allt vad det innebär.

3 utgåvor
Välj utgåva
Tänk om det där är jagSvenska - E-bok
ISBN: 9789129675801
Tänk om det där är jagSvenska - Pocket
ISBN: 9789129673029
Tänk om det där är jagSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129671834
Betyg 3
Agnes är ny i staden när hon efter en flytt ska börja gymnasiet. Nu när ingen känner henne sedan tidigare har hon chansen att skapa sig själv på nytt och göra det helt perfekt. Nu ska hon bli den där roliga, snygga, självsäkra tjejen. Men fullt så enkelt är det kanske inte?

Träffsäkert om tonårstiden.
Agnes flyttar med sin familj från Stockholm till Umeå. Hon börjar i tvåan på gymnasiet och hon har bestämt sig; hon ska inte längre vara den ensamma och tystlåtna tjejen som alltid hamnar i skymundan. Hon uppmanar sig själv gång på gång att hon ska vara normal, bete sig normalt, prata normalt, klä sig normalt.

Lindbäck träffar verkligen rätt när hon beskriver livet på gymnasiet. Med all press, grupptryck, utanförskap, vänskap och kärlek. Agnes är en karaktär som jag tycker pressar sig själv lite väl hårt, och under läsningens gång tänker jag flera gånger att hon borde slappna av mer och inte ta allting så allvarligt.