Bortförda

Bok av Oskar Källner
Elias och Alice lever ett ganska vanligt liv i Uppsala. En dag händer dock något utöver det vanliga. Syskonens mamma försvinner och misstankar väcks genast mot pappa. För att rädda föräldrarna ger sig Alice och Elias ut och söker efter ledtrådar i Lunsenskogen. Där möter de Brock, som är en del i besättningen på rymdskeppet Stillheten. Det visar sig snart att det även finns en gemensam fiende med i bilden.
Bortförda är första delen i sci-fi serien Imperiets arvingar. Den riktar sig till mellanstadiet men kan läsas av både barn, ungdomar och vuxna så länge man gillar en bra rymdhistoria med mycket action. Jag hoppas på att den här kommer bli en ny högläsningsfavorit.

Definitivt en bok för fans av Star Wars, Star Trek och Mass Effect. Även barn som gillat Pax serien har en eventuell ny favorit i Imperiets arvingar.

Kapitlen är precis lagom korta och i varje kapitel får vi se serieinspirerade och färgglada illustrationer som hjälper till att göra berättelsen ännu mer levande.

Alice och Elias befinner sig ute i skogen på kvällen för att leta efter sin försvunna mamma. Det är mörkt. Nästan kolsvart. Och så ser dom det, en varelse som ser ut som en människa fast ändå inte. Ögonen är stora och helt svarta utan ögonvitor. Huden är blålila och näsan är bara två skåror. Den drar fram en kniv ur bältet och rör sig mot Alice och Elias.

De två syskonen dras med på ett äventyr på rymdskeppet Stillheten tillsammans med en besättning bestående av flera olika typer av aliens. Det blir ett spännande uppdrag.