Krukmakeriet

Bok av Stefan Andersson
Krukmakaren Stefan Andersson bjuder på sina bästa tips om hur man kommer igång med krukmakeriet. I denna bok kan läsaren ta del av glasyrtillverkning, drejningstekniker, bränning och hur man åtgärdar vanliga fel som till exempel luft i leran. Här finns även tips på hur man bygger en verkstad och vedugn i hemmet.
3 utgåvor
Välj utgåva
KrukmakerietSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127161979
KrukmakerietSvenska - E-bok
ISBN: 9789127162006
Krukmakeriet är en härlig och vacker bok med många praktiska tips. Författaren delar med sig av sin egen erfarenhet som krukmakare. Läsaren får tips om tekniker och olika grepp för att kunna tillverka egna keramikverk. Med bilder och ett lättförståeligt språk passar denna bok även för nybörjare. Boken bjuder även på intressant historia om keramik.

Jag rekommenderar denna bok för alla som är intresserade av keramik och vill lära sig grunderna. Även den som redan har en viss erfarenhet kommer att finna stor inspiration i denna bok. Här finns grundläggande tips och fakta om drejning, bränning och glasyrtillverkning. Jag gillar framför allt tipsen om hur man kan bygga sin egna verkstad och komma igång med drejandet hemma. Det behöver inte vara så komplicerat som man kan tro. En mycket vacker och inspirerande bok som väcker kreativiteten till liv.