Inte vem som helst

The Disenchantments
Bok av Nina LaCour
Planerna verkar perfekta. Colby ska först vara roadie till kompisarnas band och sen ska han och Bev dra till Europa för att resa runt ett år. Bev är hans bästis som han är kär i. Kanske är det nu något ska hända mellan dem. Det är åtminstone vad Colby hoppas på, men allt blir inte som planerat.
4 utgåvor
Välj utgåva
Inte vem som helstSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129687545
The DisenchantmentsEngelska - Pocket
ISBN: 9780142423912
The DisenchantmentsEngelska - Okänt
ISBN: 9780525422198
DisenchantmentsEngelska - E-bok
ISBN: 9781101575437
Det verkar som att det ska bli världens bästa sommar. Gymnasiet är slut och Colby ska vara roadie till sina kompisars band på en liten turné. En i bandet är Bev. Bev är tjejen som är hans bästis, men också den han varit kär i under lång tid. Kanske är det nu något ska hända mellan dem. Efter turnén ska de andra börja förbereda sig för college, men Colby och Bev ska inte plugga vidare förrän ett år senare. Först ska de till Europa och resa runt. Det är ett fantastiskt äventyr som väntar på dem, och världen verkar ligga för deras fötter. Åtminstone är det hur planen ser ut och hur Colby föreställt sig det. Hur det blir i verkligheten visar sig bli en helt annan historia.

Vad är bra med boken och vad är mindre bra?
Inte vem som helst är på vissa sätt en rätt typisk ungdomsbok. Den komplicerade kärleken finns där, liksom frågorna om hur framtiden ska bli. Huvudpersonerna befinner sig i skarven mellan barndom och vuxenliv och det är inte en okomplicerad tid. Handlingen är kanske inte särskilt unik, men det är en väldigt välskriven bok som gör att karaktärerna får liv och att det är lätt att känna med dem. Nina LaCour bemästrar skrivandets hantverk till fullo och även om boken bjuder på komplicerade känslor och en del svårigheter finns värmen där och är det som dröjer sig kvar efter att boken är slut.

Det som är mindre bra handlar mest om att ungdomsböcker är en genre som inte passar alla människor. I tonåren är känslorna stora och saker ställs på sin spets. Händelser tillskrivs ibland en enorm betydelse. Den som inte orkar med tonåringars styrka i känslorna lär inte tycka om den här boken heller.