Mackor

Jonas Cramby
"Mackor: 100 klassiska smörgåsar från Reuben till Po' Boy" av matskribenten och journalisten Jonas Cramby är en kokbok om mackor. Med över 100 recept tar denna bok mackan på allvar. Den är full av inspiration och innehåller klassiska såväl som annorlunda recept. Den är full av information om nödvändiga verktyg såväl som smörgåsens historia.
3 utgåvor
Välj utgåva
MackorSvenska - E-bok
ISBN: 9789127140288
"Mackor: 100 klassiska smörgåsar från Reuben till Po' Boy" av Jonas Cramby är en kokbok med fokus på mackor. Den bjuder på recept långt bortom den klassiska ost- och skinkmackan. Den bjuder på roliga anekdoter om hur några av världens populäraste smörgåsar kom till. Två brödbitar med något emellan är lika enkelt som det är briljant. De flesta kulturer har någon form av smörgås som definierar dem. Denna bok tar äntligen mackan, eller the Sandwich som det heter på engelska, på allvar.

I princip alla människor gillar mackor. Denna bok innehåller fler än 100 olika smörgåsrecept. Här finns det självklart recept på klassiker som club sandwich, men de flesta var helt okända för mig. Boken är full av inspiration och snygga bilder, men framför allt är det otroligt välskriven med kuriosa och intressant fakta. Författaren beskriver exempelvis vilka tillbehör och verktyg som du alltid bör ha hemma för att snabbt kunna fixa en god macka.

Kul, annorlunda och gott! Det är inte min mest användbara kokbok, men den är perfekt som present.