Tiger, Tiger, Tiger

Bok av Åsa Lind
Boken är en barnbok som passar utmärkt för högläsning. Ett barn ser en dag grannens katt som är så himla fin. Dock är katten alldeles för snabb för att barnet ska hinna klappa den. Barnet börjar tänka och skapa olika sätt för att locka fram katten ur buskarna, allt för att en gång hinna klappa den. Boken var nominerad till Augustpriset år 2019.
2 utgåvor
Välj utgåva
Tiger, Tiger, TigerSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129714142
Tiger, tiger, tigerSvenska - Okänt
ISBN: 9789129723526
Oerhört vacker bilderbok för de allra minsta. Med skarpa färger och dramatik skildras ett litet barns obesvarade kärlek till grannens fina katt. Kärleken är stark, men katten är som katter är - och den väljer att gå sin egen väg. Dramatiskt för de allra minsta.
“Tiger, Tiger, Tiger” av Åsa Lind och Joanna Hellgren (Rabén & Sjögren, år 2019) berättas utifrån en litet barns perspektiv om hur det är att längta efter något som är onåbart. Skriven på stämningsfullt rim och med fantastiskt färgstarka och detaljrika bilder är det en fröjd att få följa med i barnets jakt på grannens katt Tiger. Det är en otroligt fin och underhållande skildring utifrån ett barns inre värld och blick. Lind har genom sin uttrycksfulla värme och nyfikenhet verkligen fått till barnets röst som blir levande i både text och bild. Kombinerat med Hellgrens lyhördhet och känsla fångar de läsarens intresse. Som läsare vet jag inte riktigt vad som ska hända mellan sidorna och jag blir både överraskad och hoppfull när sista sidan är vänd.

“Tiger, Tiger, Tiger” är en hyllning till barnasinnets ständiga nyfikenhet och utforskande blick. En expressiv berättelse som säger mycket, både i ord och bild. .