Bridget Jones, #3

Bridget Jones : mad about the boy

Bridget Jones: Mad About the Boy
Bok av Helen Fielding
I Bridget Jones. Mad about the boy har Bridget Jones fyllt 50, fått två barn, det är fortfarande trassligt på kärleksfronten, och sociala medier gör inte livet lättare.Vad gör man om en väninna har 60-årsfest samma dag som ens pojkvän har 30-årsfest? Är det fel att ljuga om sin ålder när man nätdejtar? Är det värre att dö av botox eller att dö av ensamhet till följd av rynkor? Twittrar verkligen Dalai Lama eller är det hans assistent? Är det vanligt att få färre följare ju mer man twittrar? Är det normalt att vara för fåfäng för att ta på läsglasögonen när man kollar om ens toyboy har huvudlöss? Är det samma sak att ligga med någon efter 2 dejter och 6 veckors messande som det var att gifta sig med någon efter 2 möten och 6 månaders brevskrivande på Jane Austens tid?Bridget Jones grubblar över dessa och andra dilemman medan hon snubblar fram i tillvaron som ensamstående mamma och försöker twittra och sms:a samt återerövra sin sexualitet i det som vissa omoderna människor kallar "medelåldern".Bridget Jones dagbok av Helen Fielding blev ett fenomen som lästes och älskades av kvinnor världen över. Bridget Jones - den roliga, rebelliska antihjältinnan som alla kan känna igen sig i. Väger för mycket, dricker för mycket, ÄR för mycket. Men samtidigt osäker och sårbar. Nu är den efterlängtade uppföljaren här, och de två första, klassiska, böckerna om Bridget återutges i pocket.
Som alla böcker om Bridget Jones är denna så rolig och varm. Men den här har ett annat djup i sig och är bitvis väldigt sorglig.
Boken var väldigt rolig och det kändes som att den var en bra fortsättning på de två tidigare Bridget Jones böckerna. Trots att de kom ut för ett antal år sedan så var det fortfarande samma anda i den här boken som i de tidigare. Det vill säga att den är skriven lite i dagboksformat och att det är över ett års tid ungefär som man får följa Bridget. I denna var det dock lite tillbakablickar i första delen av boken om vad som hänt i Bridgets liv sedan sist. Det handlar om hennes kärleksbekymmer, nya liv som manusförfattare, mamma, twittrare och lite fokus på vikten också. Vad ska jag säga boken bjöd på en del skratt under tiden jag läste den och slutet kunde jag lista ut ungefär 3/4 in i boken. Men det är en riktig feelgoodbok, typisk chiclit och en del humor.