Vi mot världen

Bok av Joakim Lundell och Jonna Lundell

De två populära YouTube-profilerna Jocke Lundell och Jonna Lundell har inte fått de livet de har idag serverat. Tillsammans har de kämpat för att hålla ihop som ett par, men också haft en mödosam resa i att skapa en familj. I boken får läsaren följa Jocke och Jonnas krokiga liv.

2 utgåvor
Välj utgåva
Vi mot världenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137154374
Vi mot världenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178274642
I den här boken får läsaren veta mer om hur Jocke och Jonna, kända från YouTube, egentligen möttes. Det är egentligen ett ganska konstigt sammanträffande. Det är dock inte bara själva mötet som gås igenom utan också parets kamp för att kunna hålla ihop, och kampen för att kunna skapa den familj som de alltid drömt om men som ingen av dem varit en del av under deras uppväxt. Paret är unga och kära redan från början men det märks extremt tydligt att de har alla odds emot sig.

Jocke och Jonna är ett par som egentligen inte borde ha träffats alls, och de borde än mindre ha blivit ett par men trots det blev de ihop och de bestämmer sig för att försöka skaffa barn. Det är inte så svårt för de flesta men även här visar det sig att Jocke och Jonna har allt emot sig. De får dåliga besked överallt. Sjukvård, demokrati, myndigheter och andra ger dem inte direkt mer hopp för framtiden. De får gå igenom flera undersökningar, som de flesta är förnedrande på ett eller annat sätt. Men de har varandra och trots att det finns en hel del saker som påverkar förhållandet mellan dem negativt lyckas de hålla ihop. Paret låter inte systemet, byråkrati och annat vinna över dem utan de ser sin chans och de tar den.

Vad jag tycker om boken
I vanliga fall är jag inte en person som läser speciellt mycket biografier, som man kan säga att det här är i en eller annan form. Det är spännande att följa det kända paret på ett annat sätt än bara genom deras YouTube-kanal. Det känns som om man kommer närmare paret, speciellt i och med att de skriver sina egna kapitel vid sidan av de gemensamma. Jag gillar boken starkt!