Vuxna människor

Voksne mennesker
Marie Aubert

Ida trivs med livet och jobbet som arkitekt. Ändå har den biologiska klockan börjat göra sig påmind allt mer och Ida börjar fundera på hur hon ska lösa det. Samtidigt ska hon försöka glädjas åt sin lillasysters familjeliv och försöka dölja sin avundsjuka. Det är inte alltid så lätt med familjerelationer.

4 utgåvor
Välj utgåva
Vuxna människorSvenska - Inbunden
ISBN: 9789146236160
Vuxna MänniskorSvenska - Pocket
ISBN: 9789146237099
Vuxna människorSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178275229
Vuxna människorSvenska - E-bok
ISBN: 9789146236177
En otroligt stark och fin kortroman som rör ett så starkt ämne.
man kände sig så inne i historien, dialogerna var så verkliga och karaktärerna likaså. Det kändes nästan som att man kunde ta på situationen och man ville bara kliva in i boken och krama om Ida, huvudpersonen.
Man kunde nästan känna hennes ångest och sorg, så pass stark var den.
Rekommenderar varmt!
En kortroman på 111 sidor som innehåller familjedrama, olika roller som vuxna i en familjekonstellationen, syskonrivaliteten, barnlängtan och ofrivilligt ensamhet. Boken tar upp starka frågan om är man mindre värd i samhället som ensam och barnlös? Är det fel att vara frivilligt (eller ofrivilligt) singel och barnfri och hur andra (vänner, familjen mm) i samhället beter sig som en (o)vuxen mot dem. Väldigt bra bok med igenkänningsfaktor för många och träffar mitt i prick med så få sidor. .
Det här var en bok som verkligen kändes. Vuxna människor av Marie Aubert må vara kort, men den rymmer en hel del. Författaren vågar skriva om sådant som vi inte brukar prata om och hon väjer inte för något. Hon diskuterar tabun och skam med en knivskarp precision. Hon träffar mitt i prick, vilket gör att läsningen kantas av ett visst obehag, nästan ångest. Detta menar jag i positiv bemärkelse. Det är få som kan skriva på ett sätt som framkallar så starka känslor hos läsaren. Hon väger orden som på våg och vet precis vilka hon ska välja. Resultatet blir mycket träffsäkert. Det är avskalat och kärnfullt och jag fängslas av hennes skildring av det psykologiska samspelet mellan människor. Jag blir frustrerad på orättvisorna och hopplöshet. Alla karaktärer har brister och känns väldigt trovärdiga och mänskliga. De lyckas inte se varandra och särskilt systrarna ser bara det som är bra i den andres liv, inte det som gör den andre olycklig. Mammans favoriserande gör mig tokig. Jag kommer på mig själv med att småsint önska att Ida ska måla om stugan i smyg så den blir gul igen. Ensamhet genomsyrar boken trots att handlingen följer en familj som umgås i sommarstugan. Jag fascineras över hur författaren lyckas beskriva hur det är när man ibland tänker något man egentligen inte menar, hur det man tänker kan vara mer symboliskt som längtan snarare än ett uttryck för exakt det man vill ha. Det här är en väldigt välskriven och mycket läsvärd bok. Läsningen var inte behaglig och stämningen i boken gjorde att det kröp i kroppen på mig, men oj vad bra den var.
Komplicerade familjerelationer från dåtid och nutida semester tillsammans i sommarstuga. Kort roman som jag inte riktigt fastnade för.
En helt okej kortroman. Enkelt språk, lätt att leva sig in i, men en ganska tråkig story. Passar för streckläsning en seg dag, men ingen stor läsuppelvelse.