Våra bästa ritsagor

Per Gustavsson

Per Gustavssons allra bästa ritsagor, samlade i en bok!

En ritsaga är en saga att läsa högt, samtidigt som man följer med med papper och penna. Steg för steg träder bilden fram: en katt, en flicka, en gris, en mus. När barnet har hört berättelsen och sett bilden ritas några gånger kan hon eller han rita själv. Eller hitta på egna ritsagor!

I boken presenteras tjugo ritsagor med steg för steg instruktioner, perfekta att läsa tillsammans med barnen. Det här är en bok som passar lika bra hemma som på förskolan eller i skolan.

Boken Ritsagor släpptes första gången 1995 och Flera ritsagor kom ut 2000 och har båda blivit stora succéer. Våra bästa

ritsagor är det bästa från de båda.

Per Gustavsson är författare och sagoberättare och reser runt i Sverige och berättar sagor, sägner, spökhistorier och sina egna ritsagor.

Mindre

Per Gustavssons allra bästa ritsagor, samlade i en bok! En ritsaga är en saga att läsa högt, samtidigt som man följer med med papper och penna. Steg för steg träder bilden fram: en... Mer

Jag tycker boken är bra! Den är rolig och jag kommer absolut ha nytta av den inom den bransch jag vill jobba inom (jag vill jobba med barn). Jag tycker det är ett roligt sätt att berätta en saga och samtidigt teckna och man kan göra som man själv vill. Boken är bara ett hjälpmedel som man kan ta inspiration ifrån. Det negativa är att det är ganska mycket att teckna på en del av ritsagorna på varje indelning. Det kunde delats upp mer men samtidigt kan man ju ändra det själv eftersom boken bara är en inspirationskälla.
Just nu ha jag praktik på en förskola och jag ska testa en av ritsagorna någon dag nu i veckan så får jag se vad barnen tycker! Jag kan tänka mig att barnen tycker att det är väldigt roligt att titta och lyssna. Jag gillar boken och det är ett annorlunda sätt att berätta sagor!