Frisk och strålande hy på naturlig väg

Bok av Karin Björkegren Jones

"Frisk och strålande hy : på naturlig väg" av yogainstruktören Karin Björkegren Jones är en bok om hudvård och att njuta av livet. Författaren delar med sig av tips om naturliga hudvårdsprodukter såväl som andningsövningar och kostråd. Hon uppmuntrar kvinnor att ta hand om kroppen, huden och sinnet för att må så bra som möjligt.

"Frisk och strålande hy : på naturlig väg" av författaren och yogainstruktören Karin Björkegren Jones är en varm och härlig bok. Hon skriver om friskvård och hudvård på ett avslappnat sätt. Hon bjuder mycket på sig själv och delar med sig av sina personliga problem och erfarenheter. Hon hjälper läsaren att få en friskare hud med några enkla knep. Resultatet är en öppenhjärtig bok blandad av fakta och historier.

Skönhetsindustrin försöker få kvinnor att spendera stora summor för att bli av med vanliga hudproblem som mörka ringar under ögonen, förstorade porer, slapp hud och akne. Skönhetsprodukter med kemikalier och plastikoperationer marknadsförs som lösningen på livets problem, men i själva verket hittar du din skönhet genom inre välmående, naturliga produkter och bra kost. I alla fall om man ska tro författaren. Hon ger tips på oljor och krämer såväl som yogaställningar, andningstekniker och hälsosamma livsmedel.

Istället för pekpinnar uppmuntrar författaren andra kvinnor att ta hand om sig själva, sin hud och framför allt njuta av livet. Hon berättar även om sin cancersjukdom och vägen tillbaka till ett friskare liv. Boken är väldigt positiv och varm vilket gör att den passar perfekt för inspiration. Det är inget jag skulle sträckläsa, men det kan vara en fin present.