Byrån

Bok av Erik Ehrnst
Boken är en mysdeckare. Den handlar om advokatbyrån Steiner där ett lik hittas i ett källarförråd av en vaktmästare. Offret är en delägare till firman och pappa till Laura Moretti, som arbetar på byrån. Lauras pappa försvann för 20 år sedan men alla trodde han dog när Estonia förliste. Vad hände för 20 år sedan?
2 utgåvor
Välj utgåva
ByrånSvenska - E-bok
ISBN: 9789178293278
ByrånSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178293261
"Byrån" är utgiven 2019 och är skriven av Erik Ehrnst och utgiven av Word Audio Publishing. Detta är hans debutroman.
Bokens handling: Advokatbyrån Steiner ligger i Stockholms innerstad där Laura Moretti arbetar sedan många år tillbaka. En dag hittar en vaktmästare en död kropp i Steiners lokaler i källaren. Offret är Laura Morettis pappa Edvin Ander som alla trodde hade dött 20 år tidigare, när färjan Estonia sjönk. Det blir så klart en stor chock för alla, inte minst för Laura och hennes styvmor.

Laura arbetar på advokatbyrån där även hennes pappa arbetade innan sitt försvinnande. Hon börjar undra vem den skyldiga kan vara. Laura börjar utreda saken och när hon själv blir överfallen hos sin styvmor blir hon allt mer säker på att hon är något på spåren. När det börjar ske självmord bland en av firmans chefer börjar man koppla samman två och två. Först överfallet på Laura och sen självmordet. Är det ett sammanträffande?
Hemligheter finns begravda under ytan och det verkar som att någon är beredd att döda för att hålla hemligheterna begravda.

Boken känns som en deckare, och man får följa med flera personer utan att det blir rörigt. Gestaltningen och språket är väldigt bra vilket gör boken intressant hela vägen från början till slutet. Karaktärerna är intressanta och man får lära känna alla lite grann. Hela tiden går tankarna kring vem som är skyldig till Edvins död. Historien förs hela tiden vidare på ett bra sätt så att läsaren förblir nyfiken och vill höra mer. Erik skriver levande och när han beskriver en karaktär som är själv och är på promenad eller arbetar, är det skrivet mycket trovärdigt. Han verkar vara bekant med miljön i Stockholm. Det finns en röd tråd igenom hela berättelsen. Det är svårt att tro att detta är hans debutroman och det gör att man längtar till hans nästa bok.
Bör även nämna att Erik arbetar inom advokatvärlden och det är nog det som gör boken så trovärdig utan att den blir tråkig. Erik fastnar inte i tråkiga detaljer samtidigt som man får en blick i hur advokater arbetar.