Eli har en storebror

Bok av Karin Jacov
Eli har en storebror. Det är det många som har förstås. Men inte många har en storebror som Elis. Han är som en gåta tänker Eli ibland. Brorsan. En gåta som inte går att lösa. Ofta oroar sig Eli för brorsan. Men de hör ihop. Brorsan och Eli. Det är bara så. Och inte många har en storebror som Elis. Så det så. Eli har en storebror - en berättelse om syskonkärlek.
2 utgåvor
Välj utgåva
Eli har en storebrorSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175776842
Eli har en storebrorSvenska - Okänt
ISBN: 9789175776927
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
Ginza
129 kr + 39 frakt
Adlibris
129 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 25 frakt
Plusbok
133 kr + 40 frakt
Ej verifierad butik
Eli har en storebror
133 kr
CampusBokhandeln
135 kr + 29 frakt
Ej verifierad butik
Eli har en storebror
135 kr
Bokus
137 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Book Outlet
146 kr + 25 frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
188 kr + 59 frakt
Den handlar om Eli, vars storebror har någon form av funktionsnedsättning, jag gissar autism efter vad som beskrivs i boken.

Jag skulle tro att den riktar sig främst mot syskon till barn med funktionsnedsättning, även om alla såklart kan läsa den.

Jag tycker att boken har många fina delar, men man ska absolut läsa den som vuxen först, innan man läser den för något barn. Den innehåller vissa delar som för en del barn kan vara sköna att höra, att de känner igen sig i att Eli tycker det är jobbigt med syskon som inte är som alla andra.

Men för en del barn, särskilt yngre, kan det kanske ge fel signaler, och "sätta griller i huvudet" på dem. Som den delen där Eli tror att det var hens fel, pga att hen skrek så mycket när hen var liten.

Den har partier som verkligen är guld, där man pratar om det positiva med storebror. De delar som är negativa, känner jag att jag skulle vilja redigera lite ,de är väldigt tunga. Och jag vill fullkomligen radera ordet efterbliven i texten. Absolut bort bort, är gravt allergisk mot det ordet! 😏

Men som sagt, läs den som vuxen först, den kan vara perfekta boken, och den kan slå helt fel. Tycker ändå det är fint att boken finns, och man märker att @karinjacovsskrivliv kan det här med funktionsnedsättningar, känner igen många detaljer som typiska.