Hatet vi bär

Bok av Cecilia Sahlström
Två kvinnor som inte har ett dugg med varandra att göra dödas med samma metod. Det blir Saras och hennes teams sak att försöka utröna sambandet. Till slut finner de att en terapeut vid namn Diedrik Ek är väldigt lik den fantombild som tagits fram. De sätter span på Ek, och plötsligt förs han bort mitt i natten.
Det här är den fjärde boken i serien om Sara Vallén. Jag har läst de andra tre innan och gillat dom och detta är inget undantag. I denna bok hittas en högprofilerad lektor från Lunds universitet brutalt mördad i sin flickväns lägenhet och efter en tid hittas ytterligare en ung kvinna mördad. Sara och hennes team leder fallet och till en början är den enda kopplingen att de båda är kvinnor och lesbiska.

Det är en spännande och välskriven bok och jag fastnade i boken direkt. Det är korta kapitel och det gillar jag skarpt, jag tycker det är lättare att läsa och det blir ett bättre driv. Jag tycker att Cecilia beskriver sina karaktärer riktig bra och jag gillar att få komma tillbaka och läsa om Sara och hennes team. Det här var en klurig och spännande bok och jag hade inte en chans att lista ut vem som var förövaren - det är precis så man vill att det ska vara. Ännu en bok där Cecilia skriver och tar upp viktiga ämnen från samhället, i denna lyfter hon homofobi, kvinnohat och lesbiska kvinnor.
Cecilia Sahlström är tillbaka med en fjärde bok om kommisarie Sara Vallén. Detta är den mest spännande och skrämmande av hennes, hittills utkomna, fyra böcker i serien. En lektor vid Lunds universitet hittas mördad i sin flickväns lägenhet och polisen har inget alls att gå på. När ännu en ung kvinna mördas med samma metod blir förvirringen total. Sara Vallén och hennes kollegor får att göra. En riktig bladvändare, ruggig som få, och det går helt enkelt inte att sluta tills jag har läst ut boken och fått veta hur allt förhåller sig. Jag ser redan fram emot den femte boken av Cecilia Sahlström.