Hit men inte längre

Bok av Maria Maunsbach
Margit är trettioett år och trött på sitt tråkiga liv. Hon vill ha förändring, men vet inte riktigt vart hon ska börja. Margit letar efter trygghet och samhörighet samtidigt som hon vill ha kontroll över sitt egna liv. Dessa känslor tar henne från Malmö till Stockholm där hon också möter Karl.
4 utgåvor
Välj utgåva
Hit, men inte längreSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178090778
Hit, men inte längreSvenska - Pocket
ISBN: 9789178091478
Hit, men inte längreSvenska - E-bok
ISBN: 9789178090785
Hit, men inte längreSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178090891
Så spännande och samtidigt en lite förbjuden känsla när Margit är på väg till Stockholm.En bok som väcker tankar.
Oj vad den här boken inte var vad jag förväntade mig. Jag tänkte mig något lagom feelgood'igt som skulle vara mysigt att läsa men det blev något helt annat. GP skriver "Stark roman om makt och sex" - och absolut, det håller jag med om men också att vara i början av trettioårsåldern utan barn och känslan av att "vafan, är det här allt?" och hur sunkigt, smutsigt och krångligt livet är. Att det inte är sådär mysigt som i en feelgood utan att det för det mesta blir pinsamt, krångligt och bara fel. Skrattade flera gånger och kunde verkligen känna med Margit. Rekommenderar den starkt!
Margit, 31 år, är trött på sitt stabila och inrutade liv. Till följd av tristess försätter hon sig i situationer där gränser, makt och sexualitet sätts på prov. Trots att huvudkaraktären är otroligt osympatisk och historien bitvis är väldigt ångestladdad gör Maunsbachs lätta och välformulerade språk att berättelsen flyter på. Det är inget litterärt mästerverk i mina ögon, men likväl en angelägen och läsvärd samtidsskildring.