Onda ting

Bok av Ulla Bolinder
En kvinna blir anhållen för att slagit ihjäl sin sambo i deras gemensamma kök. Hon erkänner inte, men fallet verkar klart. Ann-Catrin Friberg är kriminalinspektör och inser att utredningen inte har skötts som den borde. Med få ledtrådar och infallsvinklar är det svårt att komma till klarhet. Vad hände egentligen och varför?.
3 utgåvor
Välj utgåva
Onda tingSvenska - Pocket
ISBN: 9789178511020
Onda tingSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726498851
Onda tingSvenska - E-bok
ISBN: 9789179693893
Detta är den tredje fristående delen om kriminalinspektör Ann-Catrin Friberg. Nu när Ann-Catrins kollega, Göran Mårtensson, är död anförtror hon honom sina innersta tankar om livet, och om olika Facebookinlägg hon retar sig på. Varför tänker inte alla på klimatet? Hon berättar även om det mord som nu ska lösas på jobbet.

En man i fyrtioårsåldern, Magnus Lager, har hittats ihjälslagen med sin egen hammare. Det var sambon, Hanna som hittade honom och nu sitter hon anhållen för mord. Hon varken förnekar eller erkänner mordet och svarar bara svävande på alla frågor. Det gör fallet extra komplicerat, istället för att lägga pusselbit för pusselbit försvinner de som fanns. Till slut är Ann-Catrin nära att ge upp fallet, men…

Jag har läst nästan alla Ulla Bolinders böcker och är väldigt förtjust i dem. De är bra och intressanta eftersom de är skrivna utifrån det sätt som polisen arbetar. Du får följa de förhör som görs med misstänkta, vänner, anhöriga och vittnen. Alla dialoger är skrivna utifrån hur personen är, som ålder och status, därför känns karaktärerna väldigt äkta. Boken är rikligt detaljerad och välskriven. Den innehåller våldsamma och obehagliga scener som är väldigt trovärdiga.