Kallare än is

Bok av Helena Kubicek Boye
När en ung kvinna hittas mördad av två skridskoåkare börjar snacket gå i den lilla byn i Dalarna. Vad är det egentligen som pågår? Är det relaterat till kliniken i området? Anna Varga är psykolog och har precis tagit anställning på kliniken. När det visar sig att den dödade kvinnan var en av hennes patienter kastas hon in i en mordutredning där ingenting stämmer.
5 utgåvor
Välj utgåva
Kallare än isSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350728
Kallare än isSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178350698
Kallare än isSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350735
Kallare än isSvenska - Pocket
ISBN: 9789178350711
Kallare än isSvenska - Okänt
ISBN: 9789178350704
Kallare än is av Helena Kubicek Boye är en isande historia som utspelar sig i Säter mitt i vintern. Det är kallt, massor av snö och ett kvinnolik hittas ute på isen. Anna Varga, som nu arbetar inom öppenvårdspsykiatrin, blir indragen när hon gör efterforskningar. Det visar sig att den unga kvinnan är en av hennes patienter Felicia Frost. Och det verkar som om allt inte står rätt till i familjen Frost.

Det här är spännande...mycket spännande! 😅🙈 Korta kapitel och en handling som flyter på...man vill liksom inte sluta läsa! Det är läskigt, gripande och aktuellt!
... Jag började läsa den tredje boken ”Kallare än is” om psykolog Anna Varga och hennes kollegor i Säter, Dalarna, i eftermiddags... och nu har jag läst ut boken!!

Den är skriven av Helena Kubicek Boye. Jag känner extra för både Helena, böckerna i sig och alla karaktärer.

... Kanske har det något att göra med att Säter är hemma för mig, jag är uppväxt i Stora Skedvi som tillhör Säters Kommun. Jag gick på högstadiet i Säter, jag har arbetat som guide vid Säters Mentalvårdsmuseum i fem somrar (coolaste sommarjobbet jag haft!!).

Fina miljöbeskrivningar där jag känner mig hemma. Jag är också mycket förtjust i bokens huvudperson, Anna Varga, och de andra hon har omkring sig.

Storyn då? Jo, en ung kvinna hittas död på isen utanför Säter. En story som inte gör mig besviken alls. Tvärtom! Möjligt att jag saknar lite av det rättspsykiska i den här boken, men det är en liten, liten detalj! Läs böckerna om Anna Varga, helt enkelt!! 📚😍🙏🏼❤️👌🏽 Hanna
Detta är del 3 i serien om psykologen Anna Varga som jobbar i psykiatrin i Säter.

En av hennes patienter, en ung kvinna, hittas död på isen. Det visar sig snabbt att något inte stämmer och åter igen granskas Anna och hennes arbete. Efter inte lång tid hittas en varg lemlöstad och spänningen skrivas upp. Polisen fastnar i sin utredning och Anna börjar själv undersöka saker.

Jag har lärt känna och gillar Anna Varga och de, ganska få, övriga karaktärer som finns kring henne. Miljöerna börjar kännas hemma och jag trivs i världen kring Anna och de aningen mystiska inslag som ligger i bakgrunden.

I den här delen saknar jag dock rättspsykiatrin! Hoppas vi får återvända dit i nästa del.

En härlig, avkopplande och spännande (utan att för den sakens skull bli för otäck) serie att dyka in i